Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Poszukuję Beta-testerów
Dzisiaj się trochę pobawiłem w Unity, w 4h wyszła mi nawet fajna gierka na PC. Jak ktoś chce zagrać to tu macie linka: http://chomikuj.pl/Robotox3/b1
Gra działa na Windowsach i Linuxach.
Jak ktoś zagra, to niech napisze, co sądzi, o takim pomyśle na grę, czy dalej to rozwijać, czy porzucić.

Odpowiedz
(28.11.2015, 02:01)Robotox napisał(a): Dzisiaj się trochę pobawiłem w Unity, w 4h wyszła mi nawet fajna gierka na PC. Jak ktoś chce zagrać to tu macie linka: http://chomikuj.pl/Robotox3/b1
Gra działa na Windowsach i Linuxach.
Jak ktoś zagra, to niech napisze, co sądzi, o takim pomyśle na grę, czy dalej to rozwijać, czy porzucić.

Koncepcja na grę ciekawa, tylko jest kilka wkurzających rzeczy.
1. Nie widać kursora po przegranej grze.
2. Nie wiem po co zrobiłeś odczekiwanie po przegranej grze.
3. Znowu brak przycisku wyjścia, z gry da się tylko wyjść używając menedżera zadać.
4. Ciężko się zorientować jak daleko można iść.
5. Niezależnie od rozdzielczości, przyciski nie zmieniają swoich rozmiarów.

Ale tak poza tym ciekawa gra, warto ją rozwinąć czyli usunąć te problemy, dodać więcej poziomów oraz dodać listę z najlepszymi wynikami, itp..
  Odpowiedz
(29.11.2015, 14:54)amb00 napisał(a): 3. Znowu brak przycisku wyjścia, z gry da się tylko wyjść używając menedżera zadać.
Można wyjść naciskając ESC podczas gry i wybierając przycisk Exit ;)

Odpowiedz
Mimo to w menu też by się przydała taka opcja
  Odpowiedz

Odpowiedz
(29.11.2015, 21:16)Robotox napisał(a): tzn. ?
Nie znam dokładnie rozmiaru mapy i nie wiem kiedy mogę spaść gdy idę coraz dalej. Nie miałem też żadnych spadków ilości klatek.
I tak wspomniałem, gra jest ok, tylko trzeba wyeliminować pewne niedogodności oraz trzeba dodać nowe opcje jak np. tabela z najlepszymi wynikami czy możliwość dokładnego ustawienia rozmiaru mapy.

BTW, W jakim języku pisałeś grę?
  Odpowiedz
Ale przecież widać koniec sześcianów:

[Obrazek: 2cuGxvw.png]

Silnik to Unity3D, a skrypty napisałem w JavaScripts. Tak naprawdę to do tego jest tylko jeden skrypt odpowiadający za spadanie klocka po wejściu na niego + skrypty uzupełniajace, czyli to prymitywne menu, system przejścia z poziomu do np. ekranu . Game Over itp.

Odpowiedz
Widać z jednej strony, z drugiej nie. Chyba, że przeoczyłem opcję obracania się.
  Odpowiedz
Myszką możesz się obracać przecież Geniusz

Odpowiedz
Nie wiedziałem.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości