Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Poszukuję pomocy przy grze NFSU 2 w zamian za doładowanie 50zł
Krótko i na temat. Osoba, która pomoże mi w uruchomieniu NFSU2 tak abym mógł grać przez hamachi ze znajomym, otrzyma doładowanie w wartości 50zł Orange / Play / Plus / Lyca

Proszę nie wklejać gotowych poradników.
Napisz jakie macie systemy ?
Ja Windows XP 32BiT, a znajomy Windows 7 x64.
Koniecznie chcecie postawić własny serwer ? Nie lepiej dołączyć do istniejących na hamachi lub użyć http://www.gameranger.com/

Jeśli chcecie postawić serwer należy wykonać następujące czynności:
1. Patch gry do wersji 1.2.
2. crack do wersji 1.2.
3. Edytuj plik server.cfg dodając w linii (tylko ten kto tworzy serwer) ADDR=%%bind swój IP z hamach ("5.x.x.x"), osoba podłączająca się do serwera usuwa lub wyłącza ostatnią linijkę (dodaj znak # na początku linii).
4. Nadaj karcie sieciowej hamachi wyższy priorytet niż karta fizyczna:
Dla XP: Start> Panel sterowania> Połączenia sieciowe, a następnie, na pasku menu, kliknij Zaawansowane> Ustawienia zaawansowane i umieścić hamachi na górze listy.
Dla 7: Start> Panel sterowania> Centrum sieci i udostępniania, a następnie, na lewym panelu bocznym, kliknij na "Zarządzaj połączeniami sieciowymi". Teraz wciśnij Alt, kliknij na Zaawansowane> Ustawienia zaawansowane i umieścić hamachi na górze listy.
5. Uruchom grę
6. Ciesz się grą :)

Jeśli serwer nie działa można spróbować jeszcze wykonać powyższe kroki do kroku 4 a następnie:
1. Wyłącz swoją kartę sieciową.
2. Uruchom grę, wybierz "Play on LAN".
3. Ustaw opcje gry LAN i uruchom serwer gry.
4. Włącz swoją kartę sieciową.

Należy pamiętać aby obie gry miały patch 1.2 oraz hamachi było w tej samej wersji.

Sposób sprawdzony, postawiłem tym sposobem kilkanaście serwerów do NFS i nie tylko, w razie problemów służę pomocą jednak jeśli wszystko zrobicie tak jak napisałem to na 100% serwer ruszy.
Niestety było tutaj zbyt dużo kombinowania. Użyliśmy GameRanger i wszystko śmiga. Temat do zamknięcia. :)
Jakiego kombinowania ?
Postawienie serwera na Hamachi to raptem 15 minut roboty.
Koleś zgarnął poradnik i doszedł do wniosku że zamiast płacić lepiej się wykręcić

Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
Nawet nie liczyłem na kasę ale zwykłe dziękuje nawet nie potrafi napisać, czyste [ treść usunięta ] w jawnej formie i tyle.
GROSiK napisał(a):Mogę Ci na teraz zrobić z pamięci poradnik jak się połączyć za pomocą GameGanger

Wielkiej filozofii to nie wymaga, kliknąć myszką kilka razy każdy potrafi więc nie rozumiem porównania mojego poradnika do poradnika GameGangster.