Kicia generalnie jest zdrowa, dobrze się czuje, "mizia" się, mruczy, okaz zdrowia. Ma jednak wyraźnie i wyczuwalnie powiększone węzły chłonne. Co może być tego przyczyną? Z uzębieniem wszystko ok. Żadnych stanów zapalnych.
Powiększone węzły chłonne u kota
|
27.10.2012, 19:34
Czy wiecie co mogą oznaczać powiększone węzły chłonne u kota?
Kicia generalnie jest zdrowa, dobrze się czuje, "mizia" się, mruczy, okaz zdrowia. Ma jednak wyraźnie i wyczuwalnie powiększone węzły chłonne. Co może być tego przyczyną? Z uzębieniem wszystko ok. Żadnych stanów zapalnych. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Nie jestem weterynarzem, ale to może być toksoplazmoza.
Oj scarab, scarab
Pisałem, że kicia czuje się świetnie - okaz zdrowia. Nic jej nie dolega poza tym, że ma powiększone węzły chłonne. Nie trzeba być weterynarzem, aby pomóc. W domu mam mały zwierzyniec i przeszedłem już tyle dolegliwości zwierząt, że często, gęsto idąc do weterynarza, mówimy mu z żoną po jaki lek przyszliśmy . Wszystkiego można się nauczyć. Prawdopodobnie jest to infekcja od innego kota, ponieważ kicia jest wychodząca. Byłem wieczorem u weterynarza i podał jej zastrzyk. Po 48h powinno zejść, ale jeśli nie zejdzie, musimy zrobić badania krwi. Mam nadzieję, że to nie początki białaczki...
29.10.2012, 13:08
Od razu niech sprawdzą poziom cukru we krwi.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości