Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Poznaj podziemny świat hakerów
  Odpowiedz
Trochę odświeżę ten temat. Jeśli chodzi o tego typu internetowe przestępstwa to można go podzielić na dwie grupy. Haker i Cracker (mam nadzieję, że dobrze wymówiłem tego ostatniego). Haker włamuje się do różnych rządowych instytucji oraz do różnych firm itp. Poza tym, że pokonują zabezpieczenia nic nie szkodzą. Ot taka zabawa. Co więcej często przez to dostają dobrze płatną pracę jako "wykrywacz" luk w zabezpieczeniach. Natomiast ci drudzy, crackerzy, włamują się i robią "spustoszenie" - kradną, kasują dane itp. Zostawiają po sobie tak zwane "Tu byłem".
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz