Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prawa autorskie. Otrzymałem taką wiadomość...
Sz.P. Bailey & Morgan
Po Primo chciałem wam z całego serca podziękować za zablokowanie mi konta i zmarnowanie 3 lat pracy. Po drugie primo co najśmieszniejsze napisaliście do mnie miesiąc po tym jak zablokowałem chomika na hasło, ponieważ chciałem wszystko uporządkować w związku z całą sytuacją chciałem wam zaświadczyć, że co najwyżej możecie mi [TU WSTAW ODPOWIEDNI WYRAZ] zrobić, żadnych pieniędzy nie dostaniecie, ponieważ chomik i tak już nie prowadzi, żadnej działalności. Po trzecie primo Jednocześnie informuje, że chomik będzie działał nadal lecz pod inną nazwą lecz z tymi samymi plikami oraz innymi. Po czwarte i ostatnie primo piszecie z konta B13_posterunek_postepowania, więc prosze mi pokazać gdzie miałem serial o nazwie 13 posterunek? w Du** za przeproszeniem, przejdę do lepszej części i powiem jak typowy gimbus.
Jesteście totalnie [TU WSTAW ODPOWIEDNI WYRAZ] i jak widzę takie pseudo-organizacje to żal mi się robi internetu i was w szczególności,
Nie pozdrawiam,
HuczuHucz, chomik CM-PUNK
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
(11.12.2014, 17:05)HuczuHucz napisał(a): Sz.P. Bailey & Morgan
Po Primo chciałem wam z całego serca podziękować za zablokowanie mi konta i zmarnowanie 3 lat pracy. Po drugie primo co najśmieszniejsze napisaliście do mnie miesiąc po tym jak zablokowałem chomika na hasło, ponieważ chciałem wszystko uporządkować w związku z całą sytuacją chciałem wam zaświadczyć, że co najwyżej możecie mi [TU WSTAW ODPOWIEDNI WYRAZ] zrobić, żadnych pieniędzy nie dostaniecie, ponieważ chomik i tak już nie prowadzi, żadnej działalności. Po trzecie primo Jednocześnie informuje, że chomik będzie działał nadal lecz pod inną nazwą lecz z tymi samymi plikami oraz innymi. Po czwarte i ostatnie primo piszecie z konta B13_posterunek_postepowania, więc prosze mi pokazać gdzie miałem serial o nazwie 13 posterunek? w Du** za przeproszeniem, przejdę do lepszej części i powiem jak typowy gimbus.
Jesteście totalnie [TU WSTAW ODPOWIEDNI WYRAZ] i jak widzę takie pseudo-organizacje to żal mi się robi internetu i was w szczególności,
Nie pozdrawiam,
HuczuHucz, chomik CM-PUNK
Brawo :) ogólnie co jest potrzebne żeby zrealizować zbiorowy pozew?
  Odpowiedz
Przypominam że oni mogą wytoczyć wam pozew cywilny. Tylko że oni idą na łatwiznę.
Dlatego nie szkoda mi takich pseudo kancelarii.
Ale co jak co powinni wreszcie wziąć się za uploaderów i sprawy karne im bo w Polsce się już parodia dzieje... Małe firmy upadają bo piractwo je wykańcza. Czas wreszcie zrozumieć że bez wsparcia klientów nie będzie kursów itp. Duże firmy typu eduweb jakoś przetrwają ale małe nie mają szans. A właśnie to małe firmy są największym motorem gospodarki.
Niedostępny
  Odpowiedz
(13.12.2014, 18:46)djadijos napisał(a): Przypominam że oni mogą wytoczyć wam pozew cywilny. Tylko że oni idą na łatwiznę.
Dlatego nie szkoda mi takich pseudo kancelarii.
Ale co jak co powinni wreszcie wziąć się za uploaderów i sprawy karne im bo w Polsce się już parodia dzieje... Małe firmy upadają bo piractwo je wykańcza. Czas wreszcie zrozumieć że bez wsparcia klientów nie będzie kursów itp. Duże firmy typu eduweb jakoś przetrwają ale małe nie mają szans. A właśnie to małe firmy są największym motorem gospodarki.
No ogólnie powiem Ci że gdyby nie ludzie którzy udostępniają filmy to nie wiedziałbym, że takie filmy nawet istnieją.
A po 2 powinni zrobić tak jak w innych krajach, piractwo powinno być zakazane, ale nie karalne, to by te wszystkie kancelarie się odwaliły i nie zarabiały by na ludziach. Piractwo było, jest i zawsze będzie, powinni to przyjąć do swojej świadomości.
  Odpowiedz
i może frytki do tego??

Największą durnotą było by legalizacja piractwa. Tak bo nie karalność nim by właśnie była.
Oczywiście nie mówię tu o określonych z góry kontratypach.
Czas by właśnie kancelarie zaczęły działać w interesie mocodawców i zgodnie z prawem. Bo niestety ale na razie to prawo jest naciągane, by tylko wyciągnąć kasę. Karalność jest właśnie po to by przestrzegać innych. Że to co robią szkodzi społecznie. Bo film oglądać chce każdy ale niestety żaden biznesmen nie da kilkanaście milionów na film w Polsce bo będzie stratny. Im nawet często już nie zależy by na nim zarobić ale by nie być chociaż stratni.
Są serwisy vod itp gdzie jeden film w jakości full hd kosztuje hmmm no ile??
AŻ 8 zł (!!). Niech nikt nie mówi że to jest drogo. Bo człowiek który pracuje itp nie ma czasu oglądać dużo filmów. Zanim wróci z roboty, zrobi sobie jeść itp to mija kupę czasu. Zresztą nie trzeba oglądać filmów bo akurat wyszedł. Można poczytać o nim , ja osobiście przeglądam filmweb w poszukiwaniu czegoś interesującego. Nie oglądam Polskiego chłamu, typu kolejna komedia romantyczna.
Zresztą na youtube same wytwórnie wrzucają dużo własnych filmów. Jak się chce to się ma.
Tak samo muzyka:

spotify deezer wimp itp i masz za niewielką opłatę bardzo dużo muzyki legalnie. A gry ja osobiście mam dużo za free na steam. Albo na promocjach kupię nową grę za 30 zł.

Można?? Można.

Tylko jak zwykle Polacy to tylko narzekać potrafią jak to drogo itp i najlepsze wyjście kraść.
A co do tego że nie słyszał byś o filmie:

To jest jedyny mały plus piractwa, ale zbyt mały by wyrównać straty. Bo one są, choć nie aż takie o jakich mówią wytwórnie niektóre.
Niedostępny
  Odpowiedz
Tak wytłumacz mi w takim razie skoro u nas nie jest drogo zdanie(JEST ONO W 100% PRAWDZIWE):
Mamy najniższą pensje(w europie) i najwyższe ceny....
Kolega wyżej jest chyba z rodziny gdzie 2 iphony na 1 osobe to mało...
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Jeśli ktoś otrzymał na swojego chomika wiadomość od Państwa -Bailey & Morgan, to należy nie odpowiadać, nie kontaktować się. Ta firma chce wyciągnąć od Was pieniądze w ramach "ugody", taki ma model biznesowy. Pamiętajcie w momencie zawarcia "ugody" z Bailey & Morgan przyznajecie się do winy. Działanie w/w firmy to czysty copyright trolling!!
  Odpowiedz
  Odpowiedz
  Odpowiedz