Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Problem Laptop (System nie uruchamia sie)
Zawsze wszyscy zabierają się do naprawy od d**y strony. Jeśli korzystałeś już z chkdsk /r, to nie korzystaj z fixmbr jak doradzają koledzy, bo możesz sobie tylko zaszkodzić. Nie formatuj, nie reinstaluj. BSOD w twoim wypadku dotyczy całego szeregu pracy systemu, jak widać wielu komponentów, które mogły zakłócić jego pracę. Sprawdź dysk z dosa przy użyciu mhdd i jesli jest ok, to odinstaluj wszystkie sterowniki po kolei (karta graficzna, kamerki, audio, rozbudowane programy, kodeki) Wyłącz wszystko co uruchamia się wraz z systemem. Oczyść rejestr po usunięciu komponentów. Wszystko rób w trybie awaryjnym i uruchamiaj ponownie, po czym sprawdzaj działanie po odinstalowaniu kilku komponentów. Jeśli uda Ci się pozbyć problemu, to instaluj je ponownie po kolei i sprawdzaj, aż dojdziesz do trefnego sterownika.

W google możesz wyszukać informacji o tym z czym dany komponent z listy blue screena jest powiązany, tzn jakim programem/sterownikiem etc. Musisz pozbyć się wszystkich które nie należą do systemu windows. Jeden będzie problemem i winda ładuje go przy uruchamianiu.
  Odpowiedz
Zrobie to.
Opisze co sie dzieje
Uruchamiam laptopa
Daje dzwiek windowsa
W menadżerze zadań pokazuje 40-50%
a po chwili albo sie wiesza czyli myszki nie moge ruszyc albo wywala Ekran Koloru Niebieskiego/ czerwonego szarego itp. bez napisów
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
(02.11.2013, 16:09)ADRIANUSS napisał(a): Pisałem że zagubiłem płytę :( nawet sterowniki, ostatnio miałem remonty w domu i ;(

Sterowniki w dzisiejszych czasach to żaden problem :) w zasadzie system również :)

(02.11.2013, 17:44)Swordancer napisał(a): Zawsze wszyscy zabierają się do naprawy od d**y strony. Jeśli korzystałeś już z chkdsk /r, to nie korzystaj z fixmbr jak doradzają koledzy, bo możesz sobie tylko zaszkodzić. Nie formatuj, nie reinstaluj. BSOD w twoim wypadku dotyczy całego szeregu pracy systemu, jak widać wielu komponentów, które mogły zakłócić jego pracę. Sprawdź dysk z dosa przy użyciu mhdd i jesli jest ok, to odinstaluj wszystkie sterowniki po kolei (karta graficzna, kamerki, audio, rozbudowane programy, kodeki) Wyłącz wszystko co uruchamia się wraz z systemem. Oczyść rejestr po usunięciu komponentów. Wszystko rób w trybie awaryjnym i uruchamiaj ponownie, po czym sprawdzaj działanie po odinstalowaniu kilku komponentów. Jeśli uda Ci się pozbyć problemu, to instaluj je ponownie po kolei i sprawdzaj, aż dojdziesz do trefnego sterownika.

W google możesz wyszukać informacji o tym z czym dany komponent z listy blue screena jest powiązany, tzn jakim programem/sterownikiem etc. Musisz pozbyć się wszystkich które nie należą do systemu windows. Jeden będzie problemem i winda ładuje go przy uruchamianiu.

Mam wrażenie że mówiąc "naprawa od du*y strony" kierujesz słowa w moją stronę i raczej się nie mylę. Udowodnij mi proszę że kazałem koledze użyć chkdsk /r i jednocześnie fixmbr? :) Ja tylko powiedziałem w jaki sposób ja bym się za to zabrał i wg mnie nie jest to odpowiedni sposób na rozwiązanie problemu a nie narzucam komukolwiek mojej teorii :)
  Odpowiedz
no to zobacze z tymi sterownikami, zaczne od sterownikow baterii a nastepnie grafiki
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
Jeśli będziesz miał jakiś problem ze sterownikami to pisz śmiało, pomożemy Ci :)
  Odpowiedz