W google możesz wyszukać informacji o tym z czym dany komponent z listy blue screena jest powiązany, tzn jakim programem/sterownikiem etc. Musisz pozbyć się wszystkich które nie należą do systemu windows. Jeden będzie problemem i winda ładuje go przy uruchamianiu.
Problem Laptop (System nie uruchamia sie)
|
02.11.2013, 17:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2013, 17:51 przez Swordancer.)
Zawsze wszyscy zabierają się do naprawy od d**y strony. Jeśli korzystałeś już z chkdsk /r, to nie korzystaj z fixmbr jak doradzają koledzy, bo możesz sobie tylko zaszkodzić. Nie formatuj, nie reinstaluj. BSOD w twoim wypadku dotyczy całego szeregu pracy systemu, jak widać wielu komponentów, które mogły zakłócić jego pracę. Sprawdź dysk z dosa przy użyciu mhdd i jesli jest ok, to odinstaluj wszystkie sterowniki po kolei (karta graficzna, kamerki, audio, rozbudowane programy, kodeki) Wyłącz wszystko co uruchamia się wraz z systemem. Oczyść rejestr po usunięciu komponentów. Wszystko rób w trybie awaryjnym i uruchamiaj ponownie, po czym sprawdzaj działanie po odinstalowaniu kilku komponentów. Jeśli uda Ci się pozbyć problemu, to instaluj je ponownie po kolei i sprawdzaj, aż dojdziesz do trefnego sterownika.
W google możesz wyszukać informacji o tym z czym dany komponent z listy blue screena jest powiązany, tzn jakim programem/sterownikiem etc. Musisz pozbyć się wszystkich które nie należą do systemu windows. Jeden będzie problemem i winda ładuje go przy uruchamianiu. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
02.11.2013, 18:32
Zrobie to.
Opisze co sie dzieje Uruchamiam laptopa Daje dzwiek windowsa W menadżerze zadań pokazuje 40-50% a po chwili albo sie wiesza czyli myszki nie moge ruszyc albo wywala Ekran Koloru Niebieskiego/ czerwonego szarego itp. bez napisów ![]()
03.11.2013, 09:46
(02.11.2013, 16:09)ADRIANUSS napisał(a): Pisałem że zagubiłem płytę Sterowniki w dzisiejszych czasach to żaden problem ![]() ![]() (02.11.2013, 17:44)Swordancer napisał(a): Zawsze wszyscy zabierają się do naprawy od d**y strony. Jeśli korzystałeś już z chkdsk /r, to nie korzystaj z fixmbr jak doradzają koledzy, bo możesz sobie tylko zaszkodzić. Nie formatuj, nie reinstaluj. BSOD w twoim wypadku dotyczy całego szeregu pracy systemu, jak widać wielu komponentów, które mogły zakłócić jego pracę. Sprawdź dysk z dosa przy użyciu mhdd i jesli jest ok, to odinstaluj wszystkie sterowniki po kolei (karta graficzna, kamerki, audio, rozbudowane programy, kodeki) Wyłącz wszystko co uruchamia się wraz z systemem. Oczyść rejestr po usunięciu komponentów. Wszystko rób w trybie awaryjnym i uruchamiaj ponownie, po czym sprawdzaj działanie po odinstalowaniu kilku komponentów. Jeśli uda Ci się pozbyć problemu, to instaluj je ponownie po kolei i sprawdzaj, aż dojdziesz do trefnego sterownika. Mam wrażenie że mówiąc "naprawa od du*y strony" kierujesz słowa w moją stronę i raczej się nie mylę. Udowodnij mi proszę że kazałem koledze użyć chkdsk /r i jednocześnie fixmbr? ![]() ![]()
03.11.2013, 19:19
no to zobacze z tymi sterownikami, zaczne od sterownikow baterii a nastepnie grafiki
![]()
03.11.2013, 19:39
Jeśli będziesz miał jakiś problem ze sterownikami to pisz śmiało, pomożemy Ci
![]() |