Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Problem Modem Huawei E173
Siema, mam modem Huawei E173 i nie mogę połączyć się z siecią 3g. Ściągnąłem program Mobile Partner i TopNet Info ale żaden nie powoduje załączenia 3g... (albo ja nie mogę znaleźć)

Sprawdziłem gdzieś, że kolor diody podczas połączenia z 3g powinien się zmienić na kolor niebieski. Natomiast gdy jest 2g kolor zmienia się na zielony.

... i cały czas zielony.

Jeśli chodzi o ten temat jestem kompletnie zielony i nie ogarniam, więc jak ktoś miał styczność z czymś takim to proszę o pomoc.

[Obrazek: screenshot_1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Miałem do czynienia kiedyś z tym problemem, ale to jest zależne od wielu czynników, poprzez wyczerpanie limitu danych, jeśli masz internet limitowany (np 10gb miesięcznie) do dobrego zasięgu Orange (widzę, ze stąd masz internet) w Twojej miejscowości. Z tego co widzę ustawienia masz dobre w sekcji "zarządzanie profilem"u Ciebie Profile Maganement, przejdź do sekcji "Sieć", u Ciebie Network i pokaż jakie masz tam ustawienia domyślne, chociaż powinny być dobre to warto je sprawdzić by się upewnić. Zasadnicze pytanie: Miałeś wcześniej internet tego typu i dobrze z niego korzystałeś, występowały tego typu problemy? Wiesz, czasami jest tak, że na początku miesiąca, internet lekko zwalnia i rejestruje się do sieci 2g, po czym na następny dzień lub troszkę później hula na 3g/4g itp

Edit:
(04.08.2015, 18:53)androidplus napisał(a): Sprawdziłem gdzieś, że kolor diody podczas połączenia z 3g powinien się zmienić na kolor niebieski. Natomiast gdy jest 2g kolor zmienia się na zielony.
Tak, tu masz rację powinno tak być :)
  Odpowiedz