Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Problem z dykcją.
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z wymową.
Jeśli chcę coś powiedzieć muszę mówić baardzo powoli, bo mówię nie wyraźnie.
Jednak nie w tym problem.
Napisałem ostatnio parę dobrych tekstów, chciałbym iść z tym do studia i zrobić ciekawy materiał.
Niestety nici, bo jeżeli nikt nie zrozumie ani jednego słowa to dziękuje bardzo.
Nie mówię, że chce nawijać w nie wiadomo jakim tempie, ale po prostu chcę mówić dość sprawnie i wyraźnie.
Nie pójdę do żadnego lekarza, logopedy itd.
Chcę to zrobić jakoś '' domowym sposobem ''
Da radę ?
Z góry dzięki za porady.
  Odpowiedz
Korek od wina w usta wsadź i mów jakieś trudne wyrazy ćwiczenia są na to.
  Odpowiedz
To coś da ?
  Odpowiedz
Też mam problem z dykcją, ale to przez zbyt krótkie węzadełko (czy jakoś tak) i zbyt szybko mówię oraz nie wyraźnie...
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości