Swojego dostawcę internetu mam od około dwóch lat i wszystko było dobrze, dopóki się nie przeprowadziłam.
Mianowicie teraz na wszystkich urządzeniach (telefony, tablety,konsole) internet chodzi okey (może nie tak świetnie, jak kiedyś), wyłączając laptopa.
Naśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że laptop ma codziennie inny humor. W jednym dniu mogę coś na nim zrobić, a w następnym najchętniej wyrzuciłabym go przez okno
Więc tak. Problem polega na tym, że internet w domu jest, a dosyć często laptop nie chce się z nim połączyć. Albo wyskakuje mi, że 'the network cannot be reached', albo internet się łączy, ale na przeglądarkach (próbowałam Google Chrome, Operę i Internet Explorer) wyskakuje informacja typu 'this site cannot be rached' albo z tego co pamiętam 'DNS server not responding' albo co jeszcze lepsze, na Operze wyskakuje, że pamięć przeglądarki jest przepełniona
Kolejna sprawa - na forum mogę wejść bezproblemowo, to samo jest z YouTube. A kiedy chcę wyszukać coś w sieci to jak wpisuję zapytanie w pasek u góry to od razu przenosi mnie do listy stron internetowych, które są odpowiednie do mojego zapytania, ale jak już klikam w konkretną to mi się ładuje po kilka minut. Czasami muszę odświeżyć kilka razy, żeby w końcu strona mi się załadowała.
Z problemem próbowałam poradzić sobie sama. Sprawdzałam wszystkie ustawienia sieci (tyu IPv), odłączałam się od sieci i łączyłam ponownie, resetowałam router, odinstalowałam i zainstalowałam jeszcze raz przeglądarki. Dopiero pomogło mi, jak zapomniałam całkowicie ustawienia wszystkich sieci, laptop się zresetował samoczynnie i wszystko zaczęło śmigać. Miałam spokój chyba na 3 tygodnie i znowu mam dokładnie ten sam problem. A zapominanie wszystkich ustawień sieci już nie pomaga.
Pomoooocy, bo nie mam już pojęcia co z tym zrobić