Często spotykam się z fajnymi bannerami animacyjnymi ale zawsze mnie zastanawia mnie czym oni to robią
Na tej stronie są bannery które bardzo mi się podobają czym robią to graficy
strona z banerami
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Program do bannerów
|
02.08.2012, 00:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.08.2012, 14:44 przez MissFuneral.)
Mam pytanie do was, jakim programem robią to graficy.
Często spotykam się z fajnymi bannerami animacyjnymi ale zawsze mnie zastanawia mnie czym oni to robią Na tej stronie są bannery które bardzo mi się podobają czym robią to graficy strona z banerami Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
02.08.2012, 00:42
Pewnie w jakimś flashu, tego jest sporo np Adobe Flash Professional.
02.08.2012, 10:09
Promyczek ale pewnie tym programem Flash Intro and Banner Maker
takiego flasha nie da się zrobić, chyba że się myle właśnie tak myślałem że możę Adobe Flash, chodź nie którzy robią animacyjne napisy i w Adobe Photoshop
02.08.2012, 11:15
Czemu nie, chyba prostą animację flash da się zrobić w gimpie i photoshopie..
Można zrobić animację flash na w adobe flash i to samo zrobić w zwykłym adobe photoshop jedynie chyba czym się bedzie rówżnić to tym że jakość będzie gorsza. Format gif również nadaję się chyba do animacji flash. Nie wiem czym się różni flash a gif w prostych animacjach oprócz jakości, bo chyba można zrobić(nie mówię że professionalny banner)
02.08.2012, 11:19
Wiesz ja się tam troszkę pobawiłam , ale poprostu musisz sam spróbować i zobaczyć jaki będzie efekt
02.08.2012, 14:43
(02.08.2012, 11:15)danielo117o napisał(a): Można zrobić animację flash na w adobe flash i to samo zrobić w zwykłym adobe photoshop jedynie chyba czym się bedzie rówżnić to tym że jakość będzie gorsza. Animacje flash w programie PhotoShop? Większej głupoty w życiu nie słyszałem. Chyba kompletnie nie widzisz różnicy między animacją gif a flash. Wyjaśnię Ci to. Animacje flash to nie tylko ruch. We flashu masz magiczną opcję "Action Script". Dzięki niej możesz np. dodawać link do animacji, tworzyć bannery które wchodzą w interakcję z użytkownikiem np. przeciągnięcie ikonki powoduje przeniesienie się na inną stronę. Gif nie posiada takich możliwości - zostaje on przerobiony na mniejszą ilość kolorów, zostają w nim ograniczone klatki ich płynność. Do tworzenia bannerów flash najlepszym (według mnie) jest program polecany przez jednego z użytkowników Adobe Flash Professional (od wersji CS4 w górę) a najbardziej wersję CS5 oraz CS6 ponieważ obsługują one Action Script 3.0 Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
03.08.2012, 11:50
Ja wykonuję animacje flash za pomocą Aligator flash designer 8 i mi to bardzo odpowiada.
|