Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Przesyłanie plików mp3 z Kubuntu na Android
Mam problem- kiedy próbuję wysłać plik mp3 z Kubuntu na Androida nie chce on się otworzyć w telefonie. Podczas przeglądania plików telefonu przy uźyciu komputera wszystko wydaje się w porządku jednak przy przeglądania tych samych plików z poziomu Androida przesłane pliki nie mają rozszerzenia i nie chcą się otworzyć. Czym to może być spowodowane?
Podejrzewałam że może Android używa innego systemu plików, ale to raczej niemożliwe bo z tego co mi wiadomo Android powstał na jądrze Linuksa więc powinien mieć taki sam format plików. Chociaż z drugiej strony Windows ,,nie widzi" dysków sformatowanych inaczej niż NTFS a Androida wykrywa. I tak powinno działać więc pewnie problem leży gdzie indziej.

Problem rozwiązany, wystarczyło dopisać .mp3 do nazwy- komputer ,,rozumiał" plik bez tego, ale telefon już miał problem. Wątek można usunąć/ zamknąć/ zakopać :D
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz