Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Punkty za hasła
Witajcie;
Nie jestem pewien czy piszę z tą sprawą w odpowiednim dziale, więc w razie czego proszę o przeniesienie tematu.

Otóż zastanawia mnie taka kwestia - ile punktów oczekiwać za udostępnienie hasła do jakiegoś folderu na moim 'chomiku' ? Jest do tego jakiś przelicznik czy coś ?
Mam kilka folderów zablokowanych hasłami i nie wiem ile mogę +/- oczekiwać punktów za przekazanie hasła. Przykładowo jeśli coś normalnie kosztuje 50zł lub 20zł to ile w przeliczeniu na punkty mogę ich oczekiwać ?

Od czasu do czasu jak pytam kogoś o hasło do folderu to jedna osoba pisze 400 tys pkt, a druga za to samo chce 100 tys pkt, więc nie wiem jak to przeliczać.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
  Odpowiedz
Ja tam na ich miejscu nie chciał bym płacić za hasło bo na pewno na innych chomikach te pliki są bez hasła a jak nie na chomiku to na innych stronach na pewno za free znajdzie.

A po za tym czy nie umiecie czytać? Przecież w tylu tematach już było pisane że przelewy zostały zablokowane i nie da się już przelewać.

Więc najpierw poczytaj o tym a nie zarejestrowałeś się dopiero co i nie przygotowany wyjechałeś z tematem który w tej chwili nie ma sensu bo jak już mówiłem przelewy zostały zablokowane.
  Odpowiedz
A niby dlaczego masz płacić za kota w worku, przecież nie wiesz co tam jest a naciągaczy jest full. Daj sobie z tym spokój oszustów nie brakuje. Poszukaj tego samego w internecie jeżeli nigdzie nie znajdziesz to oznacza jedno, że to jest ściema.
  Odpowiedz
Faktycznie nie zauważyłem, że przelewy punktów nie są już możliwe. Jak w takim razie 'spełnić oczekiwania' kogoś, kto oczekuje ode mnie np. 100 tys pkt za hasło ?

Cytat:A niby dlaczego masz płacić za kota w worku, przecież nie wiesz co tam jest a naciągaczy jest full. Daj sobie z tym spokój oszustów nie brakuje. Poszukaj tego samego w internecie jeżeli nigdzie nie znajdziesz to oznacza jedno, że to jest ściema.

Że jest to ściema jest rzeczą mało realną, ponieważ chomiki, które odwiedzałem cieszyły się bardzo dużą popularnością ze względu na te pliki i mają wiele pozytywnych opinii.

Cytat:jak nie na chomiku to na innych stronach na pewno za free znajdzie

Nagrania ze szkoleń i różne kursy, których szukam niestety wbrew pozorom nie ma na innych stronach.
  Odpowiedz
Jedynym wyjściem w tej sytuacji jest że musisz mu zapłacić pieniędzmi za to np doładowaniem do telefonu przelewem lub PayPal itd.
  Odpowiedz
Pierwsze słysze o "Punkty za hasła". Ciekaw jakie to muszą byc pliki żeby tyle punktów za nie dawac (zablokowane przelewanie punktów). A w internecie można w dzisiejszych czasach znaleźć praktycznie wszystko. Może podaj nazwy konkretne plików.
  Odpowiedz
AZOT napisał(a):Pierwsze słysze o "Punkty za hasła". Ciekaw jakie to muszą byc pliki żeby tyle punktów za nie dawac (zablokowane przelewanie punktów). A w internecie można w dzisiejszych czasach znaleźć praktycznie wszystko. Może podaj nazwy konkretne plików.

Praktycznie wszystko, ale jednak wszystkiego się nie znajdzie, ponieważ nie wszystko ludzie udostępniają. Nie mam na myśli jakiś pojedynczych utworów, gier czy filmów, ponieważ tego jest nadmiar.
Mam tu na myśli różnego rodzaju kursy komputerowe zarówno z zakresu ogólnie informatyki (eduweb, strefa-kursów), jak i z różnych dziedzin psychologii (nagrania z seminariów, webinary itp). Konkretnych nazw nie będę podawał, ponieważ jest takich rzeczy bardzo dużo. Niektóre tego typu kursy kosztują 20-50zł i żeby to znaleźć nie trzeba się jakoś szczególnie wysilać. Ale są też różne nagrania, szkolenia, które kosztują kilkaset złotych i takie pliki są bardzo rzadko udostępniane publicznie na forach warezowych czy w torrentach i można je znaleźć na niektórych bardzo popularnych (z danej dziedziny) kontach na chomiku, a ich właściciele jak do tej pory pytałem oczekiwali dużych ilości punktów za hasła.
  Odpowiedz
(25.01.2013, 15:21)AZOT napisał(a): Pierwsze słysze o "Punkty za hasła". Ciekaw jakie to muszą byc pliki żeby tyle punktów za nie dawac (zablokowane przelewanie punktów). A w internecie można w dzisiejszych czasach znaleźć praktycznie wszystko. Może podaj nazwy konkretne plików.

Widocznie rzadko kiedy patrzyłeś/aś na chomikowe rozmowy,bo takich reklam swego czasu było dużo.Najczęściej dotyczyły one wykupienia hasła do folderu,w którym były prywatne nagie zdjęcia właścicielek chomików(choć wg mnie po prostu byli to goście podający się za dziewczyny ;p).A że naiwnych nie brakuje,to niektórzy przelewali pkt licząc na ,że w środku będą czekały na nich fotki hehe,lecz oczywiście ich tam nie było... :-).Potem ,żeby przestrzec innych przed oszustami ,w chomikowych rozmowach umieszczali masowo wpisy ,że ten i ten chomik to oszust itp.Skąd o tym wiem ,ano z obserwacji chomikowych rozmów jak i rozmów z niektórymi z oszukanych:)
  Odpowiedz