Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pytanie o Radiowy internet.
Witam.
Mam do Was pewne pytanie.
Mianowicie, mam radiowy internet.
Często on mi się rozłącza i muszę czekać z 5 minut, aby się znowu połączył.
Znacie na to jakieś sposoby?
Mam internet 4mb. Komputer jest do niego dopasowany.
Ale to chyba nie do tematu.
No nic, czekam na odpowiedzi. :)
  Odpowiedz
Poproś Administratora sieci(usługodawce) o zmianę Chanela na wyższy lub niższy on już będzie wiedział o co chodzi ...
Po prostu coś ci zakłóca na chanelu na którym jesteś sygnał... może to być inna sieć działająca na tym samym kanale.
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
Wszystko też zależy od odległości w jakiej jest nadajnik ... może tu tkwi problem.
Oczywiście, to co napisał przedmówca może być także powodem.

Podeślij jak możesz raport z NetLog - Tu masz opis jak tego dokonać - http://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnos...cji-sieci/
Uruchom inSSIDer i zrób screen - http://www.metageek.net/products/inssider/
  Odpowiedz
Ja też kiedyś miałem radiówkę.
Ciągłe zrywanie, gubienie zasięgu, słaba prędkość itp.
Ciągłe telefony do usługodawcy.
Oczywiście ciągle się tłumaczył, że to jednak moja wina.
Kiedy tylko operator się dowiedział, że nasz rejon zalewa neostrada, od razu internet śmiga bez zarzutów.
Dlatego też przerzuciłem się na neostradę.
Nie przeniósł się bym tam już nawet jak by mi dopłacili.
Kiedyś nie było problemów z tamtym dostawcą.
Po jakimś czasie jak przyzwyczaił klientów, że jest wiarygodny, zaczął przykręcać kurek i wmawiać im, że to jest jednak ich wina.
Nie wiem jak jest w twoim przypadku, ale jak na moje - radiówka to szmelc.
  Odpowiedz
Ja korzystam z usług radiowych.
I szczerze mówiąc jestem zadowolony. do nadajnika mam 2-3 km. Mój usługodawca na początku nie miał problemu z innymi dostawcami. Gdy w moim rejonie pojawiły się konkurencyjne Firmy, i necik zaczął mi szwankować. Czyli tak jak wyżej zrywało mi neta itp itd...
Bawił się chyba z dwa dni... :P i w końcu przeniósł mnie na inny Channel ;P i do tej pory nie mam problemów z internetem zawsze jest (no prócz awarii nadajnika)
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
Ja również korzystam z radiowego . Na początku miałem 2mb , teraz mam 4mb . Po jakichś 2-3 miesiącach od zamontowania zaczęły się problemy podobne do Twoich , ciągłe zerwania i musiałem czekać albo czasami dawało jakiś skutek wypinanie i ponowne podłączanie przewodu LAN . Dzwoniłem co trochę , co trochę przyjeżdżali i wymieniali , a to przewód , a to zasilacz wreszcie wymienili wszystko po klika razy łączne z anteną . Od tej pory nie mam żadnych problemów . Dodam jeszcze że za okres kiedy występowały te przerwy w połączeniach , a działo się tak przez 2 miesiące , zapłaciłem tylko połowę abonamentu .
Tak że nie pozostaje Ci chyba nic innego jak truć d... operatorowi , zapewnienie stałego dostępu do neta masz przecież zagwarantowane w umowie .
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz