Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Roladki z indyka pomarańczowe
#1
[Obrazek: scaled.php?server=851&filename=indykz.jpg&res=medium]
Składniki:
4 sznycle z indyka
sól
pieprz
3 cebule
6 łyżek oleju
3 dag płatków migdałowych
20 dag twarogu
żółtko
sok i skórka z cytryny
rozmaryn
szklanka bulionu
10 ml soku pomarańczowego
cynamon
łyżeczka mąki ziemniaczanej


Sznycle rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć i odstawić na godzinę. Cebule obrać, przekroić na połówki, skropić olejem. Piec około 25 min w temp. 220°C.

Migdały zrumienić na suchej patelni, wymieszać z twarogiem, żółtkiem, sokiem i skórką cytrynową. Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Farsz rozsmarować na sznyclach, zwinąć w roladki i usmażyć na rozgrzanym oleju. Wyjąć z patelni, trzymać w cieple.

Do tłuszczu na patelni wlać bulion i sok pomarańczowy, dodać cynamon, zagotować. Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości zimnego bulionu, dolać do sosu, wymieszać i zagotować.
Roladki podgrzać w sosie. Podawać z pieczoną cebulą i ziemniakami. Sos przelać do sosjerki
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Roladki z piersi kurczaka z natką pietruszki Karol 3 4 094 08.04.2013, 11:35
Ostatni post: ananasek
  Roladki w galarecie patryk 0 1 847 01.05.2011, 17:05
Ostatni post: patryk

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości