Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Rotator banerów i zliczanie kliknięć
Witam,

potrzebuję w miarę prosty rotator banerów, który będzie zliczał kliknięcia z jednego IP.
Chodzi oczywiście o to, aby statystyki nie były przekłamywane gdy jedna osoba kliknie
w baner np. 150 razy.
  Odpowiedz
Znalazłem w sieci rotator, który wyświetla losowy baner po odświeżeniu. Nie zlicza statystyk, ale możesz je zliczać na przykład stroną do skracania linków.
Zobacz czy ci się spodoba, to zaraz będziesz miał kod do niego: http://przeczytamwszystkich.cba.pl/test.php
  Odpowiedz
Nie lepiej napisać sobie rotator samemu ?
Nie trzeba wielkiego wysiłku aby napisać rotator bannerów, do tego statystyki oparte o cookie i masz pewne zliczanie (bez przekłamań), 2 godziny roboty i masz własny rotator.
  Odpowiedz
Hmm. Dla niektórych programowanie to czarna magia więc poszukują gotowych kodów (niewiem czy autor wątku zna się na tym). Ja osobiście ledwo wiążę koniec z końcem, kod znalazłem i przetestowałem, mi się podoba. Zobaczymy co na to adam-as.
  Odpowiedz
bedi25 napisał(a):Znalazłem w sieci rotator, który wyświetla losowy baner po odświeżeniu. Nie zlicza statystyk, ale możesz je zliczać na przykład stroną do skracania linków.
Zobacz czy ci się spodoba, to zaraz będziesz miał kod do niego: http://przeczytamwszystkich.cba.pl/test.php
Odpada. Strony do skracania linków nie zliczają ich prawidłowo. Poza tym strony skracające linki często po jakimś czasie wprowadzają reklamy przy przechodzeniu jak np. tnij.org.
Nie chce też uzależniać się od jakiejś zewnętrznej strony.

szalony napisał(a):Nie lepiej napisać sobie rotator samemu ?
No pewnie że lepiej, tyle że ja nie jestem programistą. :(
Nie znam na ty6le php, aby robić to samemu, a nie mam tez na tyle czasu, żeby zagłębiać się w podstawy php. Dlatego szukam jakiegoś rozwiązania, które na pewno już w sieci powstało.
  Odpowiedz