Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

SE K750i - Nie włącza się.
Otóż mam problem z moim SE K750i.
Dziś kilka sekund po zakończeniu rozmowy, zgasł mi ekran i podświetlona została tylko klawiatura. Poklikałem parę razy różnymi klawiszami myśląc, że to tylko małe przywieszenie i zaraz wróci do normy. Jednak wyświetlacz się nie podświetlił, więc niewiele myśląc wyciągnąłem baterię, by wyłączyć telefon. Po włożeniu jej z powrotem telefon się już nie włączył tylko ciągle miga biały ekran, klawiatura natomiast już nie jest podświetlona.
Po podłączeniu telefonu do komputera przez USB, nie jest on wykrywany przez komputer i tak jak przy próbie włączenia - miga biały ekran, mam coś takiego:
[Obrazek: 85439120.jpg] - jednak telefon jest podpięty.

A w menadżerze urządzeń coś takiego:
[Obrazek: 51246071.jpg]
Przedtem żadnych pytajników i żadnych problemów z USB nie było.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Flashowanie Cię czeka, prawdopodobnie trzeba wgrać na nowo CID, musisz udać się z telefonem do serwisu żeby Ci to zrobili (30-50 zł w zależności od cen w serwisach u Ciebie)
  Odpowiedz
Jeśli dobrze myślę i polega to mniej więcej na tym co wgrywanie softu to ja to sam zrobię.
Jeśli jest to bardziej skomplikowane, ale znajdę instrukcję na necie to także to sam zrobię. Pozostaje tylko kwestia tego czy program mi wyczyta telefon, bo sprawdziłem przed chwilą program Seetol2Lite i telefon się zachowuje tak jak napisałem w pierwszym poście, czyli miga biały ekran i w żaden sposób go nie wyczytuje.

Odpowiedz
Niestety CIDa bez kabla serwisowego nie wgrasz bo nie ma takiej opcji, próbując wgrywać soft na telefon w tym stanie możesz jedynie pogorszyć sytuację.
  Odpowiedz
Zaryzykowałem, dużo raczej do stracenia i tak nie miałem, bo K750i do nowych telefonów nie należy. No, ale udało się!
Wgrałem nowy soft, a dokładniej ten który miałem wcześniej, czyli K750i@W800 i działa jak należy, tylko kontakty mi wcięło, ehh;/

Odpowiedz
No to się cieszę że Ci się udało (ryzyko było spore że telefon ulegnie całkowitemu uszkodzeniu - ja w takich okolicznościach załatwiłem swojego starego SE)
  Odpowiedz