Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Screeny z filmów nie wyświetlają się na chomiku
Witam od jakiegoś czasu mam problem ze screenami z filmów. Zawsze używałem chomika do wrzucania fotek. Teraz od jakiegoś czasu nie wyświetlają się fotki...

W czym może być problem ???/ Na innych hostingach nie za bardzo bym chciał bo po jakimś czasie znikną a tak to na swoim chomiku trzymałem :))

No i dlaczego jeżeli nowe się nie wyświetlają to dlaczego te przedtem wrzucone tak ???

pozdr
Zapraszam chomik xxxhd

[Obrazek: 71b2d93ed3563d36.jpg]
  Odpowiedz
Ale gdzie te fotki się nie wyświetlają ? na chomiku czy jak linkujesz z chomika na inne strony ?
Nie wyświetlają się czyli mam rozumieć że nie ma podglądu czy że plików nie widać ?
  Odpowiedz
Tzn :

Przedtem wrzucałem screeny na inne typu shareimage itd ale po jakimś czasie znikały itd. Potem cały czas wrzucałem je do jednego foldera na chomiku i w czasie jak kliknąłem na obrazek brałem link do niego i tak robiłem screeny . Teraz to nie działa

[Obrazek: ChomikImage.aspx?k=1344378&t=63442210147...579&loc=PL]

Ten obrazek z napisem brazzers jest z chomika i jest wyświetlany a inne obrazki wrzucane od jakiegoś czasu już nie.
Zapraszam chomik xxxhd

Odpowiedz
U mnie (na chrome) nie wyświetla załączonej przez Ciebie w poście grafiki, otwarcie odnośnika do grafiki również nic nie daje.
Wydaje mi się, że chomikuj zmieniło sposób kodowania linków do plików ale nie jestem pewien. Napisałem dzisiaj do administracji chomikuj.pl w tej sprawie i czekam co mi odpiszą.
  Odpowiedz
Dziękuję za reakcję no i widzę że już też się nie wyświetla......

Coś mieszają, najgorzej jak wszystkie screeny szlak trafi.....:-/

pozdr
Cytat:I wszystko jasne. Pozostaje uploadować obrazki bezpośrednio na portal chomikuj.pl ale tylko i wyłącznie do ukrytego folderu bez hasła.
W przeciwnym wypadku jeśli umieścisz obrazki w folderze z hasłem to będą one widoczne tylko dla ciebie.

Czy mi się wydaje czy już wszystko ok ??? Bo to był chyba powód.....
Witam

Można powiedzieć że wszystko gra oprócz małego problemu :

Wklejam (kopiuje gotowca z innego) 3 linijki z kodem do 3 obrazków - podmieniam linki do tych 3 obrazków - zatwierdź i się okazuje że mam 1 obrazek wyświetlany.

Edytuje i się okazuje że jest tylko 1 linijka. Okazuje się że nie można zrobić naraz kilku obrazkó jak to było przedtem tylko pojedyńczo. Prośba o reakcję bo trochę uciążliwe robić po kolei jeden obrazek.

Nie wiem czy nie pokręciłem..... opisu :D

pozdr
Zapraszam chomik xxxhd

Odpowiedz
Ja też miałem problem z wklejaniem zdjęć do opisu
problem był związany z tym że chomikuj.pl zaczęło dopisywać do adresu obrazka kilka znaków na końcu adresu chodzi dokładnie o te znaki: &loc=PL
wystarczyło usunąć te kilka ostatnich znaków z adresu obrazka i zdjęcia się pojawiały w opisie pliku
teraz już wszystko działa normalnie,

ale za to teraz jest rzeczywiście problem z tym że nie można od razu wkleić kilka adresów do opisu pliku ale miejmy nadzieję że za kilka dni wszystko się naprawi:)
[Obrazek: Arek.B.gif]
  Odpowiedz
Dzięki za info.
Też się zastanawiałem po co ta końcówka ale zostawiłem to w cholerę.
To jest dobra wiadomość dla wszystkich.
  Odpowiedz
Czy już coś wiadomo na temat wrzucania obrazków ??? Widzę że nic się nie zmieniło i nadal trzeba pojedynczo wklejać. Chyba ze coś źle robie....

pozdr
Zapraszam chomik xxxhd

Odpowiedz