Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sklep internetowy agito.pl - opinie
Jako, że na większości stron internetowych z opiniami o sklepach, opiniami się dosłownie handluje, postanowiłem opisać ten sklep tutaj. Przeglądałem opinie głównie negatywne o tym sklepie i żałuję, że nie zrobiłem tego wcześniej, sugerując się tymi głupimi stronami typu opineo itd.

Agito to sklep w którym nie dogadasz się jako klient. Kontakt ze sklepem jest żałosny. Przeczytałem o przypadkach w których produkty do klienta były wysyłane używane lub ze zwrotów. Nie będę jednak opisywał tego, bo zdarza się, że czasem klient przesadza. Ja jednak popełniłem wielki błąd, że zareklamowałem produkt z tytułu gwarancji po tym jak się zepsuł, a nie z tytułu niezgodności towaru z umową. Żałuję też, że nie odesłałem go bezpośrednio do producenta, tylko do tego sklepu. Gwarancja wydłuża się już ponad dwukrotnie niż jest to dopuszczalne w umowie gwarancyjnej. Będę wkrótce zmuszony powołać się na prawa konsumenta, bo muszę otrzymać swój produkt jeszcze przed świętami. Oni nawet nie interesują się tą gwarancją, nie wiedzą co dzieje się z odesłanym towarem, ani dlaczego się proces wydłuża. Nawet nie czytają całości e-maili i nie odpowiadają na pytania. Prawie zawsze korzystają z wcześniej przygotowanej treści odpowiedzi. Jest dość sporo podobnych opinii dotyczących reklamacji, czy gwarancji, więc moja nie jest wyjątkiem.

Co do wysyłki towaru przynajmniej w moim przypadku było opóźnienie, ale była o tym informacja na stronie, więc nie mam zastrzeżeń. Jeden produkt dotarł jednak uszkodzony, nie z winy kuriera, ale jako, że dvd-rom kosztował 70 zł, nie miałem ochoty odsyłać go na gwarancje, bo akurat miałem pasujący panel, który zamieniłem. Tak czy inaczej zastanawia mnie czy takich przypadków może być więcej. Reszta towaru za ponad 4,5 tysiąca złotych dotarła nienaruszona w idealnym stanie, co jest najważniejsze.

Stanowczo odradzam zakupy w tym sklepie internetowym i zalecam jednak składać zamówienia sklepach z realnymi placówkami w najbliższych miastach, nawet jeśli będzie nieco drożej. Uważajcie, bo pełno ich aukcji na allegro. Tego dvd-roma nie kupiłbym w tym sklepie, ale przypadkowo właśnie nabyłem go na allegro i zauważyłem dopiero gdy informacja o tym zakupie pojawiła się na moim koncie strony agito. Lepiej jest rozmawiać twarzą w twarz ze sprzedawcą, niż później czatować kilka godzin przy telefonie, aż się dodzwonimy, lub czytać e-maile od studentów, aby dowiedzieć się, że nic nie wiedzą.

Tym którym się nie chce czytać całości, odradzam zakupy w tym sklepie. To jak gra w której albo się uda, albo będziemy mieli problemy.

Jeśli byliście klientami tego sklepu, możecie tutaj wyrazić opinie.
  Odpowiedz
Widze wątek o sklepie internetowym... Wiadomo, że zdarzaja sie nieuczciwi sprzedawcy i chcę wcisnać bubel , aby tylko sprzedać...Nie zapominajmy jednak, że są sklepy, które szanują klienta i swoja markę. Ja bardzo czesto kupuję przez internet, nawet produkty spożywcze ( nie wiem czy pamietacie jak chwilowo pojawiło się pene pikantne, a później znikneło z rynku? ) Zamawiałam je później przez internet i nawet specjalnie dla mnie ściagali je z innej hurtowni. Nigdy się nie naciełam i chętnie kupuje. Ostatnio przemogłam się i zaczełam nawet kupować ciuchy. Dzięki stronie znalezionej w internecie Ciach udało mi się nabyć piękna sukienkę i jestem z niej bardzo zadowolona-jak rownież z obsługi. Narazie nie mam powodu narzekać na jakoś usług w sieci i mam nadzieje, że tak już pozostanie.
  Odpowiedz
W sklepie Agito robiłem już zakupy dwukrotnie i to właśnie za pośrednictwem Allegro.
Nie mogę powiedzieć złego słowa o ich pracownikach bo kontakt był znakomity, czas realizacji zakupów również.
Jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć to może sposób zapakowanie towaru, ponieważ przedmioty zostały przysłane w oryginalnych kartonach, które nie były niczym owinięte prócz taśmą z napisem "Agito.pl - Sprawdź zawartość w obecności kuriera".

Ogółem? Moja opinia POZYTYWNA.
Pozdrawiam!
  Odpowiedz
U Nich, to jak na loterii... Wszystko zależy zapewne skąd wysyłają i od szczęścia. Nie mam nic do nich, ale raczej sklep będę omijał. Może kiedyś dam im powtórną szansą, bo mają fajny katalog na stronie i nawet spoko ceny.
  Odpowiedz