Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Środek ślimakobójczy - jaki?
Jaki środek ślimakobójczy polecacie? Chodzi o ślimaki atakujące ogród, nie akwarium.

Ślimaki, które mam zamiar zwalczyć to ślimaki nagie, m.in. :
Arion subfuscus - Ślinik rdzawy
Aion lusitanicus - Ślinik luzytański

Preferowałbym środek, który nie zostawi po sobie niebezpiecznych substancji chemicznych. Środek nie powinien się rozpuszczać podczas opadów deszczu. Zabawa z solą i wapnem nie wchodzi w grę.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Hmm jakiś Siarczan Wodoru albo Chloreki?? :D Nie całkiem serio spróbuj wysypać (O ile to mała powierzchnia) np. Żwirek lub coś innego, w co trudno będzie się zakopać ślimakom lub jakieś podłoże po którym będzie się im trudno poruszać. Ślimaki mają jedną mięsistą śluzowatą nogę więc jakieś podłoże które im utrudni poruszanie się. Babcia zawsze stosowała taktykę Motyka i sól vs Ślimaki :P. To tyle co mogę doradzić może się przydać :).
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Proponuję zaprosić kilku Francuzów, zaproponuj im kolację..Haha.. Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać. Piwko
  Odpowiedz
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz