Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Stan wojenny nielegalny
Zapadła ważna decyzja - stan wojenny nielegalny

Trybunał konstytucyjny orzekł, że dekrety grudniowe na mocy których w 1981 roku został wprowadzony stan wojenny, były niezgodne z konstytucją. Oznacza to, że wyroki sądów stanu wojennego będzie można zaskarżyć.....reszta tematu tutaj

I tu zakończę kopiowanie wiadomości z portalu. Chciałbym jednak odnieść się do tego jak dla mnie, bezsensownego kopania w "śmieciach". Moim zdaniem, gdyby nie wprowadzenie stanu wojennego, mówili byśmy dzisiaj po rosyjsku.
  Odpowiedz
Ja się podpisuje pod tym. Fak, że dał on się we znaki, ale gdyby nie stan wojenny to było by "gawarisz pa ruski"
  Odpowiedz
Ja również sądzę iż stan wojenny zapobiegł rusyfikacji naszego kraju. Gdyby nie stan wojenny to teraz pewnie nasze dzieci miałyby na imię Sasza, Wania itp.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości