Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Straszne zmulanie się kompa po 10 min pracy
Witam mam taki problem mianowicie na lapku wujka jest jeden problem , komputer zmula się po pracy (10 min) tak że nie da się go odwiesić jedyna opcja to jego wyłączenie .
Czy może to być jakiś wirus (nie ma na jego kompie antywirusa) proszę o szybką odpowiedź
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
A może podał byś parametry?
  Odpowiedz
Model : HP 650 Notebook PC
Procesor : Intel ® Pentium ® CPU B970 2.30 GHz
pamięć ram 4GB
system 64 bit
więcej nie mogę napisać bo się już zawiesza ;/

Odpowiedz
Próbowałeś zrobić format?
Miałem podobną sytuację że na początku dało się włączyć a potem tylko reset pomógł. Jak się później okazało to była wina dysku. Jeśli nic dziwnie nie trzeszczy u cb to chyba gdzie indziej szukaj przyczyny.
  Odpowiedz
Mój informatyk na lekcji powiedział że komputer bez antywirusa w internecie wytrzyma 3 minuty...
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
  Odpowiedz
3 minuty ... WoW !
To pójdę do Światowych Rekordów Guinessa, bo jadę bez antywirusa 3 rok i jakoś zipie bez problemu ; )
  Odpowiedz
Hah,Może to nie informatyk tylko po kursie ?

Ps.Ja jechałem kiedyś bez antiwirusa pół roku ale zmieniłem zdanie teraz :D
  Odpowiedz
lkssignal napisał(a):Mój informatyk na lekcji powiedział że komputer bez antywirusa w internecie wytrzyma 3 minuty...
Twój informatyk żartował, bo gdyby mówił poważnie, to znaczy, ze nie ma pojęcia o czym mówi. Większość wirusów w sieci nie nie robi widocznych szkód komputerowi tylko ingeruje w prywatność, a antywirus nie wykryje wirusa, który niedawno został napisany i trafił do sieci. Nawet dobra zapora i antywirus nie ochronią was przed cwanymi wirusami już nie mówiąc o tym, że Windows ma lukę która każdemu pozwala się władować do innego komputera w sieci LAN już od XP'ka, a mamu WIN 8 i wciąż ta sam luka. Jeśli pada wam komputer, to najczęściej przyczyną jest czysta głupota w jego użytkowaniu, instalowanie eksperymentalnych sterowników, kasowanie plików systemowych, instalowanie śmieci i ściąganie przeróżnego dziadostwa.

Jak dla mnie to na 90% masz na kompie program, który jest przyczyną twoich problemów i działa w tle, a ty kompletnie nie jesteś tego świadom. Zobacz jakie procesy obciążają ci PC' ta i je wyłącz po kolei, wyłącz wszystkie aplikacje uruchamiające się przy starcie no i najważniejsze. Pisząc o parametrach podaj system operacyjny. Ja osobiście urodziłem się z darem intuicji, ale nie jasnowidzenia. Możesz mieć też uszkodzony plik systemowy np. explorer.exe
  Odpowiedz
ok dziękuje za tą rozwiniętą wypowiedź na pewno się przyda ;)

Odpowiedz
Najprościej:
1. alt+ctrl+del
2. Menedżer Zadań Windows
3. Zakładka Procesy
4. Niżej zakładka "Procesor CPU" (ustawiasz malejąco)
5. Sprawdzasz, który proces zabiera najwięcej procesora kiedy już laptop zacznie "mulić" (proces bezczynności się nie liczy) i zamykasz go (prawy i "zakończ proces")

Kiedy już wiesz który to proces należy "wygooglać" go w internecie i na 100% już ktoś miał taki problem i znajdziesz rozwiązanie :>
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości