Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Świeża produkcja, co dalej?
Załóżmy, że mam stworzoną animację na miarę "Epoki Lodowcowej". Jest to film którego nie widział nikt poza mną i moją rodziną.
Co zrobić aby moja produkcja ujrzała filmowy świat, trafiła do telewizji czy nawet kin? Wiem, że jako reżyser będę zmuszony się skontaktować z jakimś producentem ale co dalej? Koleś kupując tą produkcję odbiera mi całkowicie prawa autorskie i zbija kokosy?
Jak wyglądają te wszystkie procedury i jaką drogę zaraz po utworzeniu musi przejść taki film?
Oczywiście patrzcie z punktu widzenia amatora o którym świat nie słyszał, a on nagle wyjeżdża z czymś takim :D

Musicie zaspokoić moją ciekawość:diabel

PS. Nie śmiejcie się czasem, ostatnio mi się na fantazje zebrało i chciałbym się dowiedzieć tego i owego ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Odświeżam. Zna się ktoś na tym?

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Może zapytaj na jakimś forum o filmach ??

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz
A ty masz stworzoną animację, ile na tym nad pracowałeś, ile trwa owy film ?
Stop pomagania!
  Odpowiedz
Nie nie. To na razie zwykłe pytanie bo póki co nawet nie mam odpowiedniego sprzętu żeby zrobić minimum półgodzinną animację :)

Odpowiedz
A umiesz ty w ogóle robić krótkie paro sekundowe animacje ?
Stop pomagania!
  Odpowiedz
Tak.

A co, trafiłem na producenta? :diabel

Odpowiedz
Nie, ale jestem ciekawy...
Stop pomagania!
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości