Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Szukam laptopa za około 2500 zł
Szukam taniego sklepu z laptopami w okolicy Katowic.

Interesuje mnie Laptop w cenie do ok. 2500 zł jak ktoś znajdzie jakąś ciekawą ofertę na ten temat proszę o link.
  Odpowiedz
Jakie masz wymagania ? Co najbardziej cię interesuje z podzespołów?
  Odpowiedz
To ma być laptop dla kumpla, tzn. on chce se kupić ale ja się pytam bo może macie jakiejś ciekawe na oku.

Przede wszystkim interesuje go procesor , ramy grafika to rzeczy drugorzędna ponieważ nie gra w gry.
Jednak wiadomo najlepiej by wszystkie podzespoły były na wysokim poziomie :)

Szukam również jakichś tanich sklepów w których można kupić laptopa.
A także propozycji z allegro - jeżeli są bardzo opłacalne.
  Odpowiedz
http://allegro.pl/hit-acer-5750-i5-4x3-0...38544.html

http://allegro.pl/laptop-samsung-305v5a-...98571.html

http://allegro.pl/dell-inspiron-q15r-qua...67584.html

Te są nawet ciekawe :)
  Odpowiedz
Dzięki za zainteresowanie wyglądają ciekawie przekaże je koledze może nawet kupi :)
  Odpowiedz
(09.02.2012, 15:25)saturas napisał(a): Jednak wiadomo najlepiej by wszystkie podzespoły były na wysokim poziomie :)

A Ty tak na poważnie czy jaja sobie robisz ?? w cenie do 2500 zł wszystko na wysokim poziomie ?? I może frytki do tego ?

Jeśli już miałbym coś polecić w tej cenie to jedynie ten http://allegro.pl/hit-acer-5750-i5-4x3-0...38544.html

Oczywiście cudów nie ma ale zawsze to i5 który cechuje się przyzwoitą wydajnością.
Niestety nic więcej nie jestem w stanie polecić ponieważ ilość wymagań którą podałeś jest powalająca i wiem tylko tyle że laptop ma być w cenie do 2500 zł.
  Odpowiedz
2500zł - proponuję markę Lenovo.
Acer ma serwis w Brnie co wydłuża czas reklamacji do ponad 1 miesiąca bez komputera.
Przerobiłem już 2 Acery i nigdy już do tej marki nie wrócę.
Oba skończyły w serwisie, oba miały ten sam problem po około roku:
wysiadała bateria.
Po wyjęciu baterii i podpięciu do sieci nic nie działało.
Po włożeniu baterii, również nie działało.
Za każdym razem wymieniali baterie, a diagnoza szła z automatu (szablonowe odpowiedzi z serwisu).

Lenovo to sprzęt w przystępnej cenie i moim subiektywnym zdaniem, daleko przewyższający
jakością Acera.
  Odpowiedz
No tak, zapomniałem o Lenovo które ma dobre laptopy ale niestety w cenie do 2500zł są tylko 3 modele warte uwagi.
Reszta powyżej 2500 zł, wartym uwagi jest model G770AH ale cena około 2600-2800zł.

Co do Acerów to musiałeś mieć pecha Adminie bo sprzedałem ich bardzo dużo i reklamacji miałem dosłownie kilka, problem z bateriami (a dokładnie z układem zasilania) występował w kilku modelach ale te laptopy były wymieniane na nowe a nie naprawiane więc dziwi mnie fakt tak długiego oczekiwania na rozpatrzenie reklamacji.
  Odpowiedz
tonyviroos napisał(a):A Ty tak na poważnie czy jaja sobie robisz ?? w cenie do 2500 zł wszystko na wysokim poziomie ?? I może frytki do tego ?

Miałem na myśli wszystko na wysokim poziomie w stosunku do określonej ceny.
Wiadomo szału nie ma za tą cenę ale nie chce np. super procesora a dysk 40GB ;P
tonyviroos napisał(a):Niestety nic więcej nie jestem w stanie polecić ponieważ ilość wymagań którą podałeś jest powalająca i wiem tylko tyle że laptop ma być w cenie do 2500 zł

Więc tak:
Kolega nie gra w gry ale lubi przerabiać filmy , muzykę, zabawy w photoshopie i inne tego typu:P

Karta graficzna przeciętna aby mogła obsługiwać filmy HD , do gier raczej nie używana.
Procesor mocny
Dużo ram
W miarę pojemny dysk twardy
USB 3.0 - dobrze by było :)
wielkość 15"
System operacyjny nie linux, najlepiej by było XP hehe ale 7 też git
Laptop jest dla faceta więc raczej czerwony kolor bądź inne typowo damskie odpadają :P

Co jeszcze mam napisać?

Cena około 2500 minimalnie więcej może być
  Odpowiedz
Co do lapciaka kupując go bez systemu oszczędza kasę co przełoży się z deka na sprzęt. Ja kupiłem MSI w taki sposób. I instaluję potem linuxa np.
Atuty takiego linuxa to:
- Wydajniejszy
- żywotniejszy
- idealnie się nadaje do stawiania serwerów
- dobrze sprawuje się w środowisku graficznym (lepiej niż windows)
Wady
- trudny w obsłudze
- nie wszystkie aplikacje są pod niego robione, co sprawia czasem sporo problemów
  Odpowiedz