Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Szybkie pobieranie plików z Chomikuj.pl
Poczytaj o MBps, MiBps, Kbps, KBps a potem wróć i przeproś :D

twoj dostawca ma wyobraznie

Cytat:Komfortowy do 250 Mb/s do 125 Mb/s

czyli wymienial wszystkie kable na te, które nie istnieją :D, nawet światłowody najwyższej jakości na które nie stać osiedlowego dostawce nie pozwalają osiągnąć 150Mb/s, BTW co ty byś chciał za 49zl chyba nie pasmo 250Mb bo za to musialby byc abo 10r

masz co najwyzej 50Mb/s czyli mozesz pobierac z predkoscia do 6MB/sek
  Odpowiedz
Wiem co nie co...
Poza tym interesuję mnie rzeczywista prędkość pobierania, a nie umowna także Twoje teorie, że mogę pobierać maksymalnie 6mb/s są lekko nie na miejscu. ;)

Odpowiedz
(23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): czyli wymienial wszystkie kable na te, które nie istnieją :D, nawet światłowody najwyższej jakości na które nie stać osiedlowego dostawce nie pozwalają osiągnąć 150Mb/s,

Ojooj no tutaj to przesadzasz. Akurat takie prędkości (150 Mb/s) są jak najbardziej
osiągalne i nie ma w tym nic dziwnego. Sam posiadałem 150 Mb/s w UPC i
to nie za wielkie pieniądze więc nie przesadzaj. Nie wiem gdzie mieszkasz ale
to że Ty nie masz takiej możliwości nie oznacza że nigdzie indziej takiego internetu nie
ma.

(23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): BTW co ty byś chciał za 49zl chyba nie pasmo 250Mb bo za to musialby byc abo 10r

120 Mb w UPC - koszt 60 zł w promocji.
Więc bez przesady.

(23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): masz co najwyzej 50Mb/s czyli mozesz pobierac z predkoscia do 6MB/sek

Tu się zgodzę ze screena który podałeś tyle by wychodziło.

(23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): Czy z chomikuj korzystają sami gimnazjaliści? Co ma wspólnego akcelerator pobierania z szybkością łącza? Każdy program będzie pobierał z szybkością na którą mu pozwoli Twój dostawca.

Co do programów do pobierania to nie jest wybryk jak to napisałeś "gimnazjalistów"
a prawda. akcelerator pobierania pobiera pliki z różnych wątków, w późniejszym
czasie łącząc je dzięki czemu możemy wyciągnąć więcej. Nie działa to na zasadzie
iż dodaje nam cenne Kb/s w pobieraniu a po prostu wykorzystuje całą moc naszego
łącza. Przykład?

Internet 6Mb/s
Przy pobieraniu z przeglądarki Google Chrome uzyskuje wynik 500-600 Kb/s,
przy używaniu akceleratora 900 kb - 1 Mb/s. Radzę Ci to sprawdzić a potem
wyzywać kogoś od gimnazjalistów.

PS.
Radzę poczytać wszystkim o różnicach między MB, Mb - jedna literka a robi
różnicę.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
(23.09.2012, 15:30)Sebastian napisał(a):
(23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): masz co najwyzej 50Mb/s czyli mozesz pobierac z predkoscia do 6MB/sek

Tu się zgodzę ze screena który podałeś tyle by wychodziło.

Ze screena, którego podałem prędkość łączna wynosi jakieś 12mb/s, proszę się przyjrzeć.
Poza tym, kiedy miałem serwer shell 100/100 to upload przez przeglądarkę wynosił jakieś 500kb/s, a jak wysyłam ode mnie z komputera to idzie jakieś 1,5-2 mb/s...
Sebastian z tym się zgodzę, że TheArt stanowczo przesadza...

A tutaj proszę filmik z prędkością uploadu na chomikuj.pl
Wysyłałem film 700mb.

http://www.youtube.com/watch?v=iQLy1SYoxkA

Odpowiedz
(23.09.2012, 15:52)gregor01 napisał(a): Ze screena, którego podałem prędkość łączna wynosi jakieś 12mb/s, proszę się

Sorry nie przyjrzałem się screenowi dokładnie - zmęczenie.
Wiesz szczerze nie polemizuje chyba sam wiesz za co płacisz. Miałem
masę serwerów shell (oraz jeszcze więcej sprzedałem) i prędkości oferowane
różnią się bardzo. Miałem serwery 100mb/s 1Gb/s oraz krótki dostęp do serwera
3 GB/s.

Technologia idzie do przodu jeszcze 3-4 lata temu ktoś powiedział by że piszesz
brednie, jednak w tych czasach 150 Mb/s do 300 Mb/s nie jest jakimś wyczynem.
Na jednym osiedlu we Wrocławiu pewna firma prowadzi beta testy oferując
internet 1Gbit/s.

Przy 12 Mb/s prędkość Twojego internetu to +/- 160 Mb/s nie więcej.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
(23.09.2012, 15:59)Sebastian napisał(a): Sorry nie przyjrzałem się screenowi dokładnie - zmęczenie.
Wiesz szczerze nie polemizuje chyba sam wiesz za co płacisz. Miałem
masę serwerów shell (oraz jeszcze więcej sprzedałem) i prędkości oferowane
różnią się bardzo. Miałem serwery 100mb/s 1Gb/s oraz krótki dostęp do serwera
3 GB/s.

Technologia idzie do przodu jeszcze 3-4 lata temu ktoś powiedział by że piszesz
brednie, jednak w tych czasach 150 Mb/s do 300 Mb/s nie jest jakimś wyczynem.
Na jednym osiedlu we Wrocławiu pewna firma prowadzi beta testy oferując
internet 1Gbit/s.

Przy 12 Mb/s prędkość Twojego internetu to +/- 160 Mb/s nie więcej.

I w tym poście również się z Tobą zgodzę...
Te 12 mb/s to prędkość duża, ale w dni powszednie przy pobieraniu 4-5 plików każdy pobiera się 4-5mb/s...
Ja jestem osobiście bardzo zadowolony i dziwiło mnie to, że koszt to zaledwie 50zł miesięcznie. Jedyne co musiałem kupić to routuer (mam jeszcze laptopa) bo to we własnym zakresie...

Odpowiedz
U mnie wcale szybciej tym programem nie pobiera. Przez przeglądarkę mam taką samą a czasami nawet większą prędkość.
  Odpowiedz