twoj dostawca ma wyobraznie
Cytat:Komfortowy do 250 Mb/s do 125 Mb/s
czyli wymienial wszystkie kable na te, które nie istnieją

masz co najwyzej 50Mb/s czyli mozesz pobierac z predkoscia do 6MB/sek
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Szybkie pobieranie plików z Chomikuj.pl
|
Poczytaj o MBps, MiBps, Kbps, KBps a potem wróć i przeproś
![]() twoj dostawca ma wyobraznie Cytat:Komfortowy do 250 Mb/s do 125 Mb/s czyli wymienial wszystkie kable na te, które nie istnieją ![]() masz co najwyzej 50Mb/s czyli mozesz pobierac z predkoscia do 6MB/sek Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
23.09.2012, 08:42
Wiem co nie co...
Poza tym interesuję mnie rzeczywista prędkość pobierania, a nie umowna także Twoje teorie, że mogę pobierać maksymalnie 6mb/s są lekko nie na miejscu. ![]() (23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): czyli wymienial wszystkie kable na te, które nie istnieją Ojooj no tutaj to przesadzasz. Akurat takie prędkości (150 Mb/s) są jak najbardziej osiągalne i nie ma w tym nic dziwnego. Sam posiadałem 150 Mb/s w UPC i to nie za wielkie pieniądze więc nie przesadzaj. Nie wiem gdzie mieszkasz ale to że Ty nie masz takiej możliwości nie oznacza że nigdzie indziej takiego internetu nie ma. (23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): BTW co ty byś chciał za 49zl chyba nie pasmo 250Mb bo za to musialby byc abo 10r 120 Mb w UPC - koszt 60 zł w promocji. Więc bez przesady. (23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): masz co najwyzej 50Mb/s czyli mozesz pobierac z predkoscia do 6MB/sek Tu się zgodzę ze screena który podałeś tyle by wychodziło. (23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): Czy z chomikuj korzystają sami gimnazjaliści? Co ma wspólnego akcelerator pobierania z szybkością łącza? Każdy program będzie pobierał z szybkością na którą mu pozwoli Twój dostawca. Co do programów do pobierania to nie jest wybryk jak to napisałeś "gimnazjalistów" a prawda. akcelerator pobierania pobiera pliki z różnych wątków, w późniejszym czasie łącząc je dzięki czemu możemy wyciągnąć więcej. Nie działa to na zasadzie iż dodaje nam cenne Kb/s w pobieraniu a po prostu wykorzystuje całą moc naszego łącza. Przykład? Internet 6Mb/s Przy pobieraniu z przeglądarki Google Chrome uzyskuje wynik 500-600 Kb/s, przy używaniu akceleratora 900 kb - 1 Mb/s. Radzę Ci to sprawdzić a potem wyzywać kogoś od gimnazjalistów. PS. Radzę poczytać wszystkim o różnicach między MB, Mb - jedna literka a robi różnicę. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
(23.09.2012, 15:30)Sebastian napisał(a):(23.09.2012, 00:29)TheArt napisał(a): masz co najwyzej 50Mb/s czyli mozesz pobierac z predkoscia do 6MB/sek Ze screena, którego podałem prędkość łączna wynosi jakieś 12mb/s, proszę się przyjrzeć. Poza tym, kiedy miałem serwer shell 100/100 to upload przez przeglądarkę wynosił jakieś 500kb/s, a jak wysyłam ode mnie z komputera to idzie jakieś 1,5-2 mb/s... Sebastian z tym się zgodzę, że TheArt stanowczo przesadza... A tutaj proszę filmik z prędkością uploadu na chomikuj.pl Wysyłałem film 700mb. http://www.youtube.com/watch?v=iQLy1SYoxkA
23.09.2012, 15:59
(23.09.2012, 15:52)gregor01 napisał(a): Ze screena, którego podałem prędkość łączna wynosi jakieś 12mb/s, proszę się Sorry nie przyjrzałem się screenowi dokładnie - zmęczenie. Wiesz szczerze nie polemizuje chyba sam wiesz za co płacisz. Miałem masę serwerów shell (oraz jeszcze więcej sprzedałem) i prędkości oferowane różnią się bardzo. Miałem serwery 100mb/s 1Gb/s oraz krótki dostęp do serwera 3 GB/s. Technologia idzie do przodu jeszcze 3-4 lata temu ktoś powiedział by że piszesz brednie, jednak w tych czasach 150 Mb/s do 300 Mb/s nie jest jakimś wyczynem. Na jednym osiedlu we Wrocławiu pewna firma prowadzi beta testy oferując internet 1Gbit/s. Przy 12 Mb/s prędkość Twojego internetu to +/- 160 Mb/s nie więcej. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
23.09.2012, 16:26
(23.09.2012, 15:59)Sebastian napisał(a): Sorry nie przyjrzałem się screenowi dokładnie - zmęczenie. I w tym poście również się z Tobą zgodzę... Te 12 mb/s to prędkość duża, ale w dni powszednie przy pobieraniu 4-5 plików każdy pobiera się 4-5mb/s... Ja jestem osobiście bardzo zadowolony i dziwiło mnie to, że koszt to zaledwie 50zł miesięcznie. Jedyne co musiałem kupić to routuer (mam jeszcze laptopa) bo to we własnym zakresie...
23.09.2012, 17:29
U mnie wcale szybciej tym programem nie pobiera. Przez przeglądarkę mam taką samą a czasami nawet większą prędkość.
|