Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Twój motocykl marzeń
robotox1 napisał(a):Ze skuterów jest naprawdę ładny i bardzo szybko się rozpędza do jego prędkości maksymalnej. 80km/h to może nie dużo, ale jak na tak mały skuter do wysoka prędkość. Zaskakujące, że ten nowy francuski skuter kosztuje tylko ok. 5200zł, a używany dwuletni można kupić za 3000zł.

No naprawdę chyba musiałbym bardzo długo stać na ostrym słońcu żeby kupić jakiś piździtron za 5 tysiaków który wygląda
jak pierwszy lepszy chiński skuter nie wyróżniając się niczym. Przypominam że temat dotyczy motocykli a nie skuterów (do 50 cm3),
mała aczkolwiek dość znacząca różnica, więc polecam założyć oddzielny wątek :-).

PS.
Mono ta CBR-ka, cudo!
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
B0hazard napisał(a):No naprawdę chyba musiałbym bardzo długo stać na ostrym słońcu żeby kupić jakiś piździtron za 5 tysiaków który wygląda
jak pierwszy lepszy chiński skuter nie wyróżniając się niczym. Przypominam że temat dotyczy motocykli a nie skuterów (do 50 cm3),
mała aczkolwiek dość znacząca różnica, więc polecam założyć oddzielny wątek :-).

Motocykle dzielą się na grupy: choppery, crossy, ścigacze i skutery (rozpędzające się powyżej 45km/h) itd, więc nie mów, że mój post nie jest zgodny z wątkiem. Gdyby patrzeć z takiego punktu widzenia to motocykl dodany przez maurycą, motaro, a nawet CBR Monecerusa (o którym wspomniałeś) nie pasowałby do wątku!

Ten skuter to nie jest jakieś chińskie g..., tylko francuski peugeot, czyli jedna z najlepszych marek skuterów w europie. Od chinskich wyróżnia się m. in. zawieszeniem, bezpieczeństwem, silnikiem oraz marką!

Odpowiedz
Motocykl – jedno- lub dwuśladowy mechaniczny pojazd drogowy bez nadwozia, posiadający dwa (lub więcej) koła jezdne, wyposażony w silnik spalinowy o masie własnej do 400 kg i o pojemności powyżej 50 cm³, przeznaczony do przewozu jednej lub dwóch osób (niekiedy trzech, w przypadku zainstalowania wózka bocznego, tzw. kosza). "Motocykl" który wstawiłeś to nic innego jak motorower więc nazywanie
go skuterem delikatnie mówiąc mija się z prawdą.
Treść tematu: Twój motocykl marzeń.

No francuski, ma lepsze zawieszenie czy silnik ale dalej wygląda jak każdy inny chińczyk za 1200 złotych z Biedrony na wyprzedaży.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
B0hazard napisał(a):Motocykl – jedno- lub dwuśladowy mechaniczny pojazd drogowy bez nadwozia, posiadający dwa (lub więcej) koła jezdne, wyposażony w silnik spalinowy o masie własnej do 400 kg i o pojemności powyżej 50 cm³, przeznaczony do przewozu jednej lub dwóch osób (niekiedy trzech, w przypadku zainstalowania wózka bocznego, tzw. kosza). "Motocykl" który wstawiłeś to nic innego jak motorower więc nazywanie
go skuterem delikatnie mówiąc mija się z prawdą.
Treść tematu: Twój motocykl marzeń.

No francuski, ma lepsze zawieszenie czy silnik ale dalej wygląda jak każdy inny chińczyk za 1200 złotych z Biedrony na wyprzedaży.

Ten skuter jest w wersji 49cm³ (dla osób posiadających prawo jazdy AM) oraz 100cm³ (dla osób posiadających wyższe prawo jazdy), więc w lepszej wersji kwalifikuje się do miana motocykl. Słabsza wersja została stworzona dla osób, które nie mają prawa jazdy kat. B, dla osób w wieku 14-18 lat oraz dla tych, którym nie potrzebna jest szybsza jazda. Oto linki do skutera Peugeota Kisbee 100cm3: http://otomoto.pl/peugeot-kisbee-100-war...84897.html
http://www.peugeotscooters.co.uk/peugeot...-100cc-30/

Odpowiedz
Zawsze mi się podobały choppery i kiedyś jak bym miał na takiego pieniądze to na pewno bym taki chciał mieć.
  Odpowiedz