Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Twórca CMPro ostrzega przed Senderem z Chomiczkuj.pl
Jeśli archiwum jest zainfekowane to nie dziw się że ludzie ostrzegają przed programem.
Autor CMPro na każdego kto jest konkurencją dla niego i jego programów wymyśla jakieś dziwne historie, jednak ja uważałbym na to archiwum które jest zainfekowane.
Wiem na pewno że w programie chomik sender od tonyviroosa wszystkie dane są kodowane, nawet hasła są zakodowane.
Jeśli autor sendera z chomiczkuj chce mieć pewność że nie będzie infekcji w archiwum polecam użycie linuxa do kompilowania programu i pakowania archiwum.
  Odpowiedz
Mam kod źródłowy programu zbliżony do oryginału i nie widzę tam nic co wskazuje na coś innego jak przesyłanie podawanych przez usera danych tekstowych między chomikuj, chomiczkuj, a klientem. Brak czegokolwiek co otwierało by porty czy ingerowało w system, prócz rejestru gdzie chyba zapisuje klucz. Jest tam chyba coś w rodzaju szyfratora, ale w ogóle nie znam tego języka więc nie mam pewności. Na waszym miejscu poprosił bym o nazwisko autora i jakiś dowód na jego autentyczność. To zapewni gwarancję bo kradzież haseł to jedyne co może was z tym programem spotkać jeśli gdzieś je zapisuje po drodze.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości