Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Upadek Facebooka!
Słyszeliście o tym, jak współpracownicy Marka Zuckerberga stracili miliony dolarów? na pewno wiecie, że facebook wszedł na giełdę. Niestety ten gigant już na starcie zaczął spadać w notowaniach i stracił miliony. Co miesiąc papiery facebooka lecą na łeb. Sam Mark Zuckerberg stracił już 10,5 MILIARDA!! :D I nie taki kolos wielki jak go malują. Niech przegra wszystko i niech zamkną fejsa bo za dużo czasu tam siedzę. :P
  Odpowiedz
Mam nieodparte wrażenie że zakładasz głupie tematy tylko i wyłącznie po to aby nabić sobie ilość punktów i wymienić je na nagrody, chciałem już napisać to wcześniej przy innych "mądrych" wątkach.

Co do samego facebooka to aukcje w momencie wprowadzenia ich do obrotu giełdowego były mocno przewartościowane, nie wiem kto miał w tym interes ale inwestorzy na pewno szybko na nich nie zarobią, co do samego facebooka w 100% go nie zamkną, przynosi on taki dochód jego założycielowi że to co stracił na giełdzie zwróci się mu w tydzień.
  Odpowiedz
Chciałabym tak tracić jak traci właściciel Facebooka. Akcje owszem poszły na dół, ale właśnie z powodu o jakim pisał Marszal. Jeśli tylko FB przebije się w Chinach czy Rosji (do pierwszego kraju nie ma wstępu, a w Rosji mają własną "nasza-klasę" i tam siedzą), jego wartość - ze względu na dotarcie do miliardowej rzeszy odbiorców, może wielokrotnie wzrosnąć. Każdy, kto inwestuje na giełdzie zdaje sobie sprawę z ryzyka, na jakie się decyduje. Ja bym trzymała akcje FB, gdybym je miała:-)
  Odpowiedz
Autor tematu jest chyba nie do końca zorientowany w prawach rządzących się giełdą. ;) Tak jak powiedział Marszal, opiniotwórcze media i eksperci napompowali bańkę mydlaną o wysokich notowaniach Facebooka po wejściu na Forex (czyli GIEŁDĘ NIEREGULOWANĄ), więc stracili INWESTORZY a nie sam Facebook. To pierwsza sprawa. Druga - takie wahania nie są niczym nowym. Gdybyś prześledził ostatnie 2 miesiące sytuacji złota na Forex to zobaczyłbyś, że na złocie masz podobne skoki co kilka dni. A to wprowadzono QE3, a to Ben wydał jakieś oświadczenie - heh, tam są nawet większe skoki niż Facebook miał na samym początku. Więc serio - nie ma się czym podniecać, a już szczególnie mówić o upadku facebooka. Sam go nie używam, bo nie czuję potrzeby życia w internecie, ale z tego co wiem konto tam ma już miliard osób - i to ma niby upaść przez spadek wartości akcji?
Powiem więcej - uważam, że FB zarobił na spadkach, ponieważ sprzedał akcje drogo, a po kilku dniach były dwu lub trzykrotnie tańsze.
Wniosek - myśl na przyszłość zanim założysz temat. ;) Pozdro
  Odpowiedz
Facebook-a nigdy nie zamkną, sam sponsorowany jest przez serwery. To potężna strona, jak ktoś zna się na ekonomi (mówie o prawdziwych profesorach, magistrach) to mu oczy wychodzą jak widzi całe notowania. To spekulacje. Anonymous nawet nie potrafił, bo grupa ta nie istnieje chyba że pojedyczo.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości