Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Usunąć tego wirusa??
Witajcie, po dzisiejszym skanie systemu windows xp avast wykrył jakieś wirusy ale nie wiem czy mogę je usunąć.
Mógłby mi ktoś powiedzieć czy mogę je usunąć i czy nie popsuje tym windowsa
oto screen skanu:[Obrazek: WYNIKI_SKANOWANIA_2002_01_01_06_33_41-1348247310.png]
  Odpowiedz
Jak najbardziej możesz je usunąć. Ja przy starym komputerze miałem tego samego wirusa - Win32 ... Przez niego nie mogłem odtworzyć pedrive-a w komputerze....A w Twoim przypadku komputerkowi nic się nie stanie :) Usuwaj śmiało

Odpowiedz
Zgadzam się z VanFiree
Ja także miałem wirusa ale kayloggera dosyć niedawno .
Usuń śmiało
  Odpowiedz
Bardzo Ci dziekuje za pomoc:)
  Odpowiedz
Dla pewności przeskanuj sobie jeszcze komputer programem MBAM (Malwarebytes Anti-Malware), tylko pamiętaj, aby dokonać aktualizacji bazy wirusów. Ja po każdym takim "incydencie" wykonuje jeszcze logi z programu OTL i wrzucam na jakieś forum komputerowe (analizować umiem, ale nie wykonuje skryptów). Tam na pewno ktoś Ci je sprawdzi i powie, czy rejestr nie został uszkodzony, a jeśli rtak, to z pewnością pomoże Ci to naprawić.
  Odpowiedz
(21.09.2012, 19:54)VanFiree napisał(a): Win32

Jest to jeden z tych wirusów które nie zagrażają komputerowi a tylko
zagotują krew użytkownikowi. Z pozoru malutki, niezagrażający ale
bardzo szybko rozpowszechniający się po całym komputerze potrafi
zainfekować wiele plików, które w późniejszym czacie nadają się tylko
do kosza. Zgadzam się z Vilardą, przeskanuj system innym programem,
bo w moim doświadczeniu Avast słabo sobie z nim radzi i wirus dalej
niszczy inne (czasem dla nas ważne) pliki.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
(22.09.2012, 16:59)Sebastian napisał(a): Jest to jeden z tych wirusów które nie zagrażają komputerowi a tylko
zagotują krew użytkownikowi.

Dokładnie to przeżywałem. Nic niby się nie działo, ale przez niego komputer nie pracował tak jak powinien.

Odpowiedz