Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Utrata danych?
Witam!
Chcę przeinstalować Windowsa 7 ultimate z 32-bit na 64-bit... Muszę to uruchomić poprzez kliknięcie (chyba) F2. I tutaj zaczyna się moje pytanie... Czy stracę dane z dysku D i M? Muszę powiedzieć tak... Jak instalowałem z XP na Win 7 to usunęły mi się dane z tamtych 2 dysków, tak samo z 7 na XP, ale nie wiem jak to będzie z 7 na 7 =] Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
  Odpowiedz
Jeżeli (zakładam że tak masz) masz system zainstalowany na partycji C i tylko tą partycję wyczyścisz to nie ma możliwości aby skasowało ci pozostałe partycje. Musiałeś ty źle coś zrobić...

Jak zainstalować windows 7 - może się przyda ;)
---
  Odpowiedz
Powiem Ci.... Chyba się przyda =) Za 20min będę instalował więc potem... Zdam relacje czy mi się powiodło :P.
  Odpowiedz
Taka małą uwaga zamiast grzebać w biosie spróbuj podczas uruchamiania (tak gdzie zazwyczaj klikasz del aby wejść do biosu) wcisnąć F12 jest to boot menu
W nim masz do wyboru z czego aktualnie chcesz uruchomić system.

(możesz tego nie mieć jak masz starszego kompa ;))
---
  Odpowiedz
oo... no nie przesadzajmy :) Teraz w grudniu miną 3 latka... 3gb ram 2.1MhZ 4 rdzenie nie jest tak zle ;) Tylko karta graficzna troche slaba :P F12... ok sprobuje ;)
Dobra... Idę instalować... Zdam relację potem :)
No to pytka... Nie mogę zBOOTować płyty ;/. Włączam przez BIOS'a ładowanie, włączam przez klawisz F12 i jest tylko "Bott CD/DVD" Potem pasek wolny, szybko znika, i ładuje Windows...
Nie wiem, co jest gdy szukałem w internecie, to ludzie mieli problemy z błędem "COD-5", a ja nie mam nic... Szybko znika i tyle... Próbowałem z płytkami z Win 7 Ultimate 32-bit, Win 7 Ultimate 64-bit i Windows XP Professional SP2... Żadna nie chce się uruchomić przez bootowanie... Oczywiście, mogę zainstalować 32-bit, poprzez zwykłe kliknięcie "setup", ale chciałbym przetestować 64-bit, którego nie mogę tak uruchomić... Proszę o pomoc, porady, sugestie...
Pozdrawiam
Mateusz
  Odpowiedz
Niestety nie jestem w stanie pomóc ...

matisownia napisał(a):Oczywiście, mogę zainstalować 32-bit, poprzez zwykłe kliknięcie "setup", ale chciałbym przetestować 64-bit, którego nie mogę tak uruchomić...
Miałeś wcześniej zainstalowaną jakąś wersję systemu 64bitowego?
(możesz nie mieć kompatybilnego komputera ...)
---
  Odpowiedz
Na początku miałem XP Professional 32-bit, a potem 7 ultimate 32-bit... Ale w informacji o danych komputera jest
"Obsługa 64 bitów - Tak"
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości