Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

WTW
[Obrazek: wtw.jpeg]

WTW to darmowy multikomunikator, obsługujący sieci Gadu Gadu, Tlen i Jabber. Powstał w odpowiedzi na zaśmiecanie GG różnymi dodatkami oraz ociężałość Tlena.

WTW stawia na szybkość działania i to widać. Działa błyskawicznie, a do tego wygląda całkiem ładnie. Nie posiada skórek, ale standardowy wygląd jest tak bardzo czysty, przejrzysty i miły dla oka, że nie chce się go zmieniać. Podczas testów odnieśliśmy wrażenie, że tak mogłoby wyglądać Gadu Gadu.

Jedyne drobne niedogodności związane z korzystaniem z WTW spotkać można na początku używania. WTW ma standardowo włączone protokoły Gadu Gadu i Tlen. Jeśli nie korzystamy z tego ostatniego, to wyłączyć go musimy w opcjach wtyczek, a nie w miejscu gdzie podajemy login i hasło. Jeśli tego nie zrobimy WTW będzie nas męczył przypomnieniami. To jednak drobnostka. Przy przesiadce na nowy komunikator musimy zmienić delikatnie pewne przyzwyczajenia.

Opis

Możliwości programu:

● obsługa XMPP (wiadomości, rozmowy, przesył plików, powiadomienie o nowej poczcie na gmail, autoryzacja, zarządzanie listą kontaktów, szyfrowanie TLS i SSL, unicode, przesyłanie plików, ect...)
● obsługa tlen.pl (wiadomości, rozmowy, lista kontaktów, przesyłanie obrazków, powiadomienia o pisaniu i alerty, wsparcie s2s, powiadomienia o nowej poczice, szyfrowanie, etc...)
● obsługa Gadu-Gadu (wiadomości, rozmowy, unicode, długie opisy, wszystkie stany, przesyłanie obrazów, szyfrowanie, powiadomienia o nowej poczcie, powiadomienie o pisaniu , przesyłanie plików, etc...)
● wysyłanie SMS-ów
● sprawdzanie pisowni
● obsługa awatarów we wszystkich sieciach
● lista kontaktów w stylu "tlenowym" albo w stylu "konnekta" (bez zakładek, z filtrami) z możliwością ukrywania kontaktów nieaktywnych
● rozbudowana funkcja auto-away
● eksport rozmów do XML i HTML
● metakontakty w standardzie
● rozmowy w kartach lub bez kart
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Ooooo, coś zamiast zaśmieconego GG? Coś dla mnie !
Zobaczymy jak to się sprawuje. Za kilka dni coś więcej napiszę po małych testach ;)
  Odpowiedz
Cytat:Powstał w odpowiedzi na zaśmiecanie GG różnymi dodatkami
Toż już dawno temu ktoś o tym pomyślał i stworzył program o nazwie GG Tuner dzięki któremu można wyłączyć dosłownie wszystkie wodotryski z nowych wersji Gadu-Gadu dzięki czemu wygląda jak wersja 7.
  Odpowiedz
Ktoś testował już WTW?
Ja również jestem zainteresowany czystym i lekkim GG bez świecidełek.
  Odpowiedz
Czy testowałem... nie ;)

Zainstalowałem program, stworzyłem jakiś profil i generalnie na tym się skończyło. Nie czaję tego programu, nie wiedziałem jak się zalogować na GG.
Znalazłem miejsce do wpisania numeru gadu oraz hasła, lecz po wpisaniu nic się nie stało.
Do tej pory leży gdzieś zainstalowany.
  Odpowiedz
Osobiście nie testowałem programu bo GG nie używam na netbooku a prawie cały czas na nim siedzę, jeśli już to korzystam z Web-gadu na którym nie ma tyle reklam.
  Odpowiedz
Trochę odkopałem, ale to nic
Pobrałem dzisiaj WTW bo gg ładuje się jak by chciało a nie mogło i te reklamy, więc wyszukałem w sieci że to jest dobra alternatywa. Pobrałem, zainstalowałem, połączyłem z gg, ale nie mogę ustawić sobie dźwięku wiadomości, kożysta ktoś z tej aplikacji ?? jeśli tak to niech napisze jak to ustawić bo trochę głupio bez dzwięku i nie wiadomo kiedy wiadomość przychodzi ...
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości