DG w pierwszej kolejności musimy mieć, by więcej sprzedawać. Ja osobiście sprzedawałem lektury i książki, czasem znajomych telefony i inne, ale to można bardzie uznać za pozbywanie się produktów osobistych.
Ale, pracowałem w firmie w której sprzedawałem produkty na allegro osobiście nic trudnego, trzeba mieć dobry opis i konkurencyjne ceny, szata graficzna też musi być na poziomie, bo jak wiadomo, produkt oceniamy jakościowo po tym w jaki sposób został nam zaprezentowany.
Wiadomo, że np. osoba prywatna która wrzuci same napisy w opis i produkt w podobnej cenie co sklep z piękną szatą, realnymi zdjęciami i szczegółowym opisem, to wybór w takiej sytuacji mamy jasny.
Jeśli się już bierzesz za większą sprzedaż wysyłkową, to wiadomo, że dobrze mieć tanią, ale dobrą firmę kurierską, dzięki której będzie ten produkt wysyłany do klienta, osobiście polecam DHL, DPD, chodź jak wiadomo, co do firm kurierskich, na wszystkie narzekamy, lecz jakąś trzeba wybrać. Warto wybrać jedną i mieć zniżki jako stały klient. Unikaj InPostu
Samo allegro to mało, warto mieć sklep internetowy (polecam wykupić miesięczny np. nazwa.pl), który możemy połączyć z allegro i firmą kurierską, mamy również sporo dodatków jak fotolia, freshmial i inne, bardzo pomocne.
Ceny jak dla mnie za sklep internetowy na abonament bardzie się opłaca niż płacić za "swój", ale nie o sklepie mowa
Spróbuj sprzedawać małe ilości bez działalności na podstawie czego będziesz wiedział, czy warto się w to pchać, zobaczysz czy dana rzecz się sprzedaje i na niej zarobisz.
Wystaw jedną rzecz, potem drugą i zobaczysz, czy się sprzeda, przejrzyj firmy z dobrą sprzedażą z kategorii która wybrałeś i zobacz co ich wyróżnia na tle innych.