Nie mam dużego doświadczenia, można powiedzieć, jestem świeży w temacie, ale osobiście spodobał mi się bardzo motyw z latarką i znany mi wcześniej z iOS programik Soundhound.
Zatem, co polecacie? Wasze typy? Zapraszam do dyskusji.
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Wasze ulubione aplikacje na androida
|
01.03.2013, 02:18
Witam Was! Przerzuciłem się ostatnio na androida i zastanawia mnie, jakie są wasze ulubione aplikacje? Jakich widgetów używacie i jakie "appsy" uważacie za konieczne na swoim smartfonie?
Nie mam dużego doświadczenia, można powiedzieć, jestem świeży w temacie, ale osobiście spodobał mi się bardzo motyw z latarką i znany mi wcześniej z iOS programik Soundhound. Zatem, co polecacie? Wasze typy? Zapraszam do dyskusji. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
01.03.2013, 09:33
Sprowokowana Twoim postem zajrzałam do swojego smarta i dojrzałam tam:
-wspomnianego przez Ciebie SoundHounda; -latarkę ( zdecydowanie się przydaje); - aplikację dla kobiet (Tobie się nie przyda może znajdziesz odpowiednik dla mężczyzn, a Paniom zdradzę, że to WomanLog); -TuneIn Radio ( nieograniczony dostęp do stacji radiowych); - Dyktafon; -aplikacja mojego banku, czyli Millennium ( sprawdza się rewelacyjnie!) no i na koniec komunikatory, które staram się co jakiś czas wyłączać, by nie być "na smyczy", czyli facebook, gadu-gadu, skype, gtalk. Ciekawych doświadczeń z adroidem! Ps. Zapomniałam jeszcze o bloggerze veronique napisał(a):Ciekawych doświadczeń z adroidem!Powiem Ci, że na chwilę obecną jestem pod wielkim wrażeniem możliwości tego systemu. Sam iOS też nie był taki zły, ale Jelly Bean o wiele bardziej mi się podoba Wczoraj Szymon polecił mi fajną aplikację o nazwie WiFi File Transfer Pro... Coś świetnego! Koniec z nurkowaniem do USB, heh.
Na moim smartphone:
- Wykrywacz metali - wykrywacz metali - Battery solo widget - pokazuje poziom naładowania baterii - latarka - latarka - gadu-gadu - komunikator - Winamp - odtwarzacz muzyki, można w nim też słuchać radia internetowego (jest ich b. dużo) - allegro - allegro - Screen Filter - pozwala na przyciemnienie ekranu rednym kliknięciem tzn. dotknięciem - Opera Mini - szybka i wygodna przeglądarka internetowa - Speedtest.net Mobile - można nim sprawdzić szybkość naszego internetu w telefonie/ wifi - ivona - syntezator mowy - My Guitar - można pograć na gitarze - Perfect Piano - gra na pianinie - Prędkościomierz PRO - prędkościomierz - gra: Blobby Volleyball - świetnie się gra z kimś przez bluetooth To tylko niektóre.Na moim smartphone miałem chyba już pół google play
Tapatalk - aplikacja pozwalajaca przeglądać fora interetowa
Allegro - aplikacja allegro Dolphi Browser - przeglądarka internetowa AlarmDroid - budzik RealCalc Plus - rewelacyjny kalkulator QR Droid - skaner kodów QR MX Player Pro - odtwarzacz filmów Sygic Aura - świetna nawigacja Adobe Reader - aplikacja do przeglądania i odczytywania plików PDF Mam tego więcej, ale to te najważniejsze z których korzystam
01.03.2013, 17:22
Ja mogę polecić:
1. Android Assistant (rozbudowane narzędzie do usuwania zbędnych plików) 2. Picsel Smart Office (do odczytu pdf, prezentacji ppt, worda) 3. Go power master (przydatny do oszczędzania baterii) 4. Moon Reader (czytnik e-booków) 5. Player Pro (odtwarzacz do muzyki) 6. Vaulty (ukrywanie zdjęć, filmów)
02.03.2013, 16:35
1. PowerAmp - (znakomita aplikacja do odtwarzania muzyki)
2. SPB Wireless Monitor - aplikacja monitorująca i informująca mnie ile transferu czy to z wi-fi czy z 3G poleciało 3. Tapatalk - przeglądanie for internetowych. 4. Shazam i TrackID - rozpoznawanie muzyki 5. MX Player lub VPlayer - odtwarzanie filmów 6. Root Explorer - menadżer plików który oferuje dodatkowo możliwość edytowania plików systemowych. 7. Titanium backup - aplikacja którą mogę zrobić backup plików(lub danych, ustawień) wszystkich aplikacji i po instalacji nowego systemu ich przywrócenie. A Twoje Buhay ? Jakie są ulubione ?
02.03.2013, 17:22
dimix napisał(a):A Twoje Buhay ? Jakie są ulubione ?Na razie, po tych kilku dniach, wygląda to mniej więcej tak. Z praktycznych, na pewno: WiFi File Transfer Pro (Bezprzewodowy przesył danych) Latarka (...) SoundHound (Szukanie muzyki) Chrome (przeglądarka) AdobeReader (czytnik PDF) Ewentualnie jakiś mały TimeKiller: Napo Chess (szachy) Sudoku Free (gra logiczna)
02.03.2013, 19:30
Buhay, na timekillera to polecam Ci tą gierkę :
https://play.google.com/store/apps/detai...roid&hl=pl Tupsu zabija czas jak cholera. Polecam
02.03.2013, 19:33
Ja również dopiero co kupiłem sobie pierwszy telefon z Androidem, od razu się do niego zraziłem przez początkowe problemy - teraz jest już lepiej
Przekonał mnie do siebie tym, że ma dużo różnych aplikacji, nawet stabilny i ładny... Aplikacje podpatruję od Was, aktualnie mam kilka gierek typu Kółko i Krzyżyk czy też Basketball, natomiast z aplikacji używam: QRCode (odczytywanie kodów QR) Cam Scanner (robienie zdjęć i potem możliwość wycinania poszczególnych elementów) VitalPlayer (Odtwarzacz filmów) YouTube Paint Piano Perfect Na bieżąco czytam Wasze posty jakie aplikacje posiadacie i potem oglądam je, jeśli są fajne to również ściągam ^^ |