Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

WebBiznes, kilka godzin w tygodniu = spore zarobki - SBG.FM
Wszystko ładnie pięknie wchodzę na stronę i nie mogę znaleźć jednej podstawowej kwestii - regulaminu.
Znalazłem za to inny wpis:

Cytat:Składając zgłoszneie...

Jednocześnie potwierdzasz zamówienie na adres podany w zgłoszeniu zestawu startowego, który w niedalekiej przyszłości pozwoli Ci zbudowac organizacje z której czerpać będziesz zyski. Kurier przyjedzie do Ciebie w ciągu 3 dni roboczych. Przygotuj dla niego

48,50 PLN

Gdzie w regulaminie objęte są dokładne zasady, reklamacja czy wycofanie się
z biznesu. Co jeśli zrezygnuje? Ten biznes wygląda tak jakby został zrobiony
w 15 minut bez konsultacji z nikim (choćby z prawnikiem).

Jak dla mnie dno i wodorosty, nikt na tym nie zarobi. Osobiście w ogóle
nie rozumiem tego fenomenu w tym biznesie - co odróżnia go od innych.
Dalej nie doczytałem się dokładnych zasad, tak właściwie wiem tylko
że jest jakaś firma w której pośredniczysz i mam płacić ci ok 100 zł co
miesiąc - tyle.

Jest wiele lepszych ofert zarabiania przez internet.
Tyle ode mnie, miałem nic nie pisać bo jak dla mnie to sterta bzdur ale
co mi tam.

Pozdrawiam,
S.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Sebastian, śmiem twierdzić, że nigdy żadnej gotówki w tego typu biznesie nie zobaczyłeś po prostu, bo niestety nie jest tak, że płacisz co miesiąc, nic nie robisz a ja buduję biznes za Ciebie, o nie...

Jeśli chcesz poczytać umowę - proszę bardzo, nie mam nic do ukrycia. Nie po to wprowadziłem w to kilku swoich najbliższych znajomych, aby ich oszukać - uwierz mi i z wydawaniem sądu poczekaj na rozwój sytuacji. I zrozumcie - nie piszę tych postów po to, żeby nakręcić forum, nabić sobie wyświetlenia, jechać po kimkolwiek - raczej chciałem pokazać Wam w tym nasz wspólny interes. Powoli jednak stwierdzam, że moje dotychczasowe działania na zasadzie 'Nie podoba się? Następny, na tym świecie jest tylu ludzi że nie jestem w ciągu życia każdemu ręki podać, a biznes to głównie statystyka oparta o liczbę wykonanej pracy, odbytych spotkań itd.' miały jednak swoje logiczne uzasadnienie.

REGULAMIN UMOWY O WSPÓŁPRACY KTÓRĄ PODPISUJĄ LUDZIE CHCĄCY Z NAMI WSPÓŁPRACOWAĆ

http://perfumy.fm/files/2010/docs/regulamin20100701.pdf

Ludzie którzy pierwsi powiedzieli 'tak' to w większości osoby które znają mnie osobiście, w większości od kilku lat
i wiedzą w jaki sposób pracowałem przez ostatnie kilkanaście, kilkadziesiąt miesięcy, jakie osiągnąłem efekty, jakie doświadczenia nabyłem w tym czasie. Jeśli chcesz się z nimi skontaktować i zweryfikować te informację zapytam o możliwość przekazania Ci danych kontaktowych abyś mógł to sprawdzić i RZETELNIE opisać na forum mając informację od ludzi którzy w tym biznesie zarobili już pierwsze pieniądze (a konkretnie takich osób w chwili obecnej jest 4, kolejne 3 'dopinają' pierwszą wypłatę) - myślę, że nie będzie problemu abyś do nich zadzwonił, wypytał ich o szczegóły oraz przekonał się o tym, że nie do końca jest tak jak myślisz, jednak jeśli chciałbyś skorzystać z takiej możliwości daj mi znać wcześniej, abym mógł na spokojnie zaaranżować spotkanie z w/w osobami. Chętnie również spotkamy się osobiście w szerszym gronie jeśli ktokolwiek poważnie myślący o tym temacie ma pytania - choćby nawet na potwierdzenie tego, że traktujemy to jak najbardziej poważnie.

Oczywiście, zarobki o których mówię w tym momencie nie są to nawet setki złotych, ale moim zdaniem (a polegam na tym czego do tej pory doświadczyłem) maksymalnie do końca lutego tym 4 pierwszym osobom inwestycja zacznie się zwracać, następnie skupię się na tym, aby w dalszym ciągu przekazywać im wiedzę tak, aby coraz prężniej mogli budować struktury tejże organizacji.

Przyjmując, że na chwilę obecną ktoś zarabia 2000 zł, z czego ok. 500-900 wydaje na mieszkanie, kolejne ok. 500 na opłaty - te kilkaset złotych nawet po pół roku pracy dodatkowej, kilka, kilkanaście godzin w miesiącu pozwolą takiej osobie na podniesienie standardu życia o 100% - jeśli ktoś nie zgadza się z tą zasadą radzę zaznajomić się bliżej z pięknym działem nauki jakim jest ekonomia.

// Mam świadomość tego, że na stronie są jeszcze różne niedociągnięcia, jednak obecnie jesteśmy w fazie pre launch'u. m.in. w fazie projektowania jest logo SBG, wizytówek, nagrywania krótkiej prezentacji biznesu, jego wizji oraz idei - w gronie osób najbardziej zaangażowanych w projekt, mających już doświadczenie w temacie MLM (prawie połowa ludzi w tym biznesie pochodzi z dwóch innych moich struktur w których działamy równolegle w sposób tradycyjny - face to face) prowadzimy rozmowy dotyczące ulepszenia całości, więc na dobre część internetowa będzie dostępna w przybliżonym terminie 14 lutego. Całość obecnie funkcjonuje, na grupie która testuje system ale jak wiadomo każdy nowy schemat musi się 'dotrzeć'. W biznesie gdzie są ludzie zawsze wiele rzeczy 'wychodzi' po drodze, a MLM to przecież głównie 'biznes relacji'

Proszę więc tylko o konkrety, a nie teoretyzowanie.
Niedostępny
  Odpowiedz
Zdziwiłbyś się przez internet zarobiłem już trochę gotówki i jestem na tyle inteligentny że nikt nie musi
za mnie budować interesu - na dodatek za moje pieniądze. Powiem więcej to Ty żadnej gotówki nie
zobaczysz bo wątpię aby znalazł się jakiś naiwniak inwestujący pieniądze w .. no właśnie w co?
Wiesz co działasz jak doradca finansowy - nie potrafisz inwestować swoich pieniędzy
a chciałbyś obracać pieniędzmi innych.

Na każdym kroku pokazujesz że jesteś amatorem, dziękuje bardzo za umowę - nawet sobie przeczytałem. Tylko że link był zły ale udało mi się do niego dostać.
Regulamin jest z dnia 3 października 2009 r., ze zmianami z dnia 1 lipca 2010 r
tylko jaki w nim masz udział Ty? Przecież to regulamin FM Group nie Twój.

Czyli po prostu rekrutujesz ludzi to innej firmy tak?
Faktycznie biznes rodem z Avonu.

Screen.

[Obrazek: 1-1358373114.jpg]
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
vadimus napisał(a):nie piszę tych postów po to, żeby nakręcić forum, nabić sobie wyświetlenia, jechać po kimkolwiek - raczej chciałem pokazać Wam w tym nasz wspólny interes. Powoli jednak stwierdzam, że moje dotychczasowe działania na zasadzie 'Nie podoba się? Następny, na tym świecie jest tylu ludzi że nie jestem w ciągu życia każdemu ręki podać, a biznes to głównie statystyka oparta o liczbę wykonanej pracy, odbytych spotkań itd.' miały jednak swoje logiczne uzasadnienie.

Cytując znanego autora:

Cytat:Powiedz swoje i zmykaj stąd. Jeśli skorzystają z tego, to dobrze. Jeśli nie, to trudno.

Zmykam z tego forum. Jeśli ktoś będzie chciał zapraszam do kontaktu, zapraszam na spotkanie, najlepiej w 4 oczy. W internecie każdy jest kozakiem. :)
Niedostępny
  Odpowiedz
Vadimus w każdej swojej kolejnej wypowiedzi się pogrążasz.
Nie rozumiem chcesz prowadzić biznes na dużą skale a gdy ktoś zapyta
o szczegóły inwestycji wyzywasz go od ludzi którzy nic w życiu nie zarobili i są
jak to nazwałeś kozakami z internetu.

Nie nie jestem żadnym kozakiem, internet nie jest anonimowy. Przypuszczam że
znalezienie moich danych w internecie nie trwało by więcej niż 15 minut.
Mam świadomość tego co piszę i do kogo piszę także proszę nie wyzywaj mnie tu
od kozaczków tylko przedstaw kontr argumenty.

Po przeczytaniu Twoich wypowiedzi mi również nasuwa się pewien cytat :

Cytat:Weź pieniądze, od idiotów i zniknij stąd

Rozumiem że gdy będę przelewał pieniądze rozmowa będzie się kleić, jedna
gdy będę chciał wypłacić moje zarobione profity powiesz mi że jestem kozakiem?
Już widzę jak układa się nasza współpraca. Podaj mi chociaż jeden argument
dlaczego miałbym przez Ciebie zapisywać się do firmy a nie bezpośrednio w tej
właśnie firmie? Przecież to Ty będziesz dostawał te 5 czy 10 procent moich
dochodów za zaangażowanie nowego "biznesmena". Drugą rzeczą jest to czy
działasz legalnie bo jak na razie widzę umowy na słowo z Tobą, w której
będziesz pośredniczył między mną a SBG.fm i to właśnie z tą firmą podpiszę
umowę nie z Tobą.

Już na samym starcie stwierdzeniem że strona nie wyrabia od ilości wejść mnie
rozbawiłeś na maksa, dalej było już tylko gorzej. Czy Ty naprawdę myślisz
że w XXI wieku w dobie powszechnej informacji dostępnej za pomocą jednego
kliknięcia nikt nie sprawdzi czy Twoje informacje pokrywają się z prawdą?

Jako kozak z internetu, nie będę Cię już męczył - co ja tam wiem o tych internetach,
pieniądzach i w ogóle. Ja się tylko do pracy przy rowach nadaje.
  Odpowiedz