Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wegetarianizm a tabletki
Nie wiem czy wiecie, ale wielu wegetarian przestaje być wegetarianami już podczas pierwszej choroby. Co prawda na zachodzie są specjalne linie tabletek tylko dla wegetarian, ale u nas są bardzo trudno dostępne i bardzo drogie. W czym rzecz? W otoczce tabletki. Nawet w takiej głupiej witaminie C, otoczka oprócz różnych dziwnych substancji, zawiera żelatynę wieprzową, która utrzymuje strukturę tabletki. Im otoczka tabsa bardziej miękka, tym więcej zawiera żelatyny.
Więc jak, drodzy wegetarianie, bierzecie te tabsy czy nie? :diabel
  Odpowiedz
To pytanie nie do wegetarian, ale do wegan. Wegetarianie dopuszczają spożycie żelatyny, mleka, jajek, ryb i czasami nawet kurczaka.

Eliminacja z diety takich skrajności jak żelatyna dotyczy bardziej restrykcyjnej grupy smakoszy, jaką są weganie.
  Odpowiedz
Dokładnie tak! Chociaż z tą żelatyną nie ma tak źle, ja nawet żelki bez żelatyny na tast.pl znalazłem !
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości