Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Większy darmowy transfer na Chomikuj.pl
Bug 
Słuchajcie ja proponuje żeby dla chomik friend dawali z 500 mb free transferu tygodniowo.
Czyżby nie ?
Byłoby to również następne bardzo dobre rozwiązanie.
Bo np. Jest jakaś gra która ma 51 mb i zwykły gościu już nie może pobrać bo ma równe 50 mb i co wtedy ??? Jednym słowem wkurzenie na maxa ! Dla mnie to kiedyś było bardzo wkurzające może by tak pomyśleć o nowych użytkownikach serwisu ?????
Myślę że mój post się przyda w usprawnieniu chomikuj.pl
Pozdrawiam chomik dimix1999
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Powiem tak:
Gdyby dla chomika friend było 500 mb na pewno było by fajnie, ale chomikuj nie wprowadzi tej opcji
Dlaczego?
Dlatego że chomikuj zarabia na kontach Maniac i Explorer a gdyby za konto Friend dostawałoby się 500 mb mało kto wykupywałby konta Maniac i Explorer za pieniądze...
A chomikuj wtedy zmniejszy swoje dochody...
Inną wadą tego jest to, że użytkownicy, którzy wykupują chomika Explorer będą tym oburzeni.
Dlaczego?
Otóż, dlatego że oni wydają punkty lub pieniądze po to, aby mieć 3 gb transferu
Gdy chomik Friend dostaje 500 mb, co tydzień to jedna osoba może sobie założyć 6 kont i będzie miała równowartość konta Explorer.
Twój pomysł polega na tym żeby chomik Friend miał 10 razy więcej transferu, ale co z chomikami Maniac i Explorer?
Ich transfer zostanie w miejscu?

Może im też zwiększyć transfer 10 razy?
Niestety nie będzie możliwości zwiększenia im transferu, dlatego że osoby, które wykupują chomika Maniac będą mieć wtedy 100 gb na tydzień a wtedy jednocześnie ceny kont poszłyby w górę...
A chyba nikt nie chce, aby konto, maniac kosztowało 700 000 punktów lub 220 zł na miesiąc...

Sam posiadam konto Friend, ale niestety nie jestem za tym pomysłem...
  Odpowiedz
Ja też kiedyś miałem konto Friend i bardzo długo "pracowałem" na konto Explorer.
Wrzucałem pliki za które dostawałem punkty, które potem wymieniałem na abonament na konto Explorer.
Też miałem download 50MB ale czasami zwiększałem go sms-em za 1,22.
Gdy uzbierałem odpowiednią ilość punktów zamieniłem je na dodatkowy transfer tylko dla siebie i to zupełnie za free, itd.

Gdyby zwiększono limit dla konta Friend od razu urosły by ceny za smsy i za abonament na ulepszenie konta.
To nie ma sensu i jest nierentowne.
Gdyby limit był 500MB to wielu użytkownikom by to wystarczało i tak jak powiedział david2505 tworzone by były dodatkowe konta w celu pobrania np. całych gier, programów i filmów a pliki były by dzielone na części po około 500MB i portal chomikuj.pl przestałby na nas zarabiać.
  Odpowiedz
(25.04.2011, 19:17)dimix1999 napisał(a): Bo np. Jest jakaś gra która ma 51 mb i zwykły gościu już nie może pobrać bo ma równe 50 mb i co wtedy ???

Wtedy dokupujesz dodatkowy transfer. Na tym to polega
الرمال والشمس والعطش
  Odpowiedz
Jak dla mnie pomysł bardzo dobry :) tylko zamiast dawać wymienione 500 MB proponowałbym połowę z tego czyli 250 MB. lub w zamian za to proponowałbym wprowadzić miesięczne bonusy transferowe, taki przycisk na belce który raz w miesiącu by losowa jakąś tam ilość dodatkowego transferu z przedziału od 50 do 500 MB :)
  Odpowiedz
Nie podoba mi się ten pomysł.

50 Mb to i tak jest w miarę ok.
Jeśli ktoś chce pobrać większy plik to może poprosić kogoś o free na naszym forum, skorzystać z darmowych punktów albo dokupić sobie transfer.
Metod jest na tyle dużo, że nie trzeba zwiększać limitu dla darmowego konta.

Darmowe punkty - http://odjechani.com.pl/Thread-Lista-Dar...homikuj-pl
Free transfer - http://odjechani.com.pl/Forum-Free-Transfer
  Odpowiedz
No i Kruchy dobrze mówi.
Tyle że taki ludek któremu brakuje niewiele do pobrania upragnionego pliku, pisząc do kogokolwiek prośbę zawsze usiłuje wyciągnąć więcej niż potrzebuje i dlatego spotyka się z odmową.
Sms za 1,22 to nie majątek i każdy chomik jest w stanie go wysłać, sama nie raz tak tak robiłam bo było mi wstyd prosić o transfer.
  Odpowiedz
Cytat:Jak dla mnie pomysł bardzo dobry tylko zamiast dawać wymienione 500 MB proponowałbym połowę z tego czyli 250 MB. lub w zamian za to proponowałbym wprowadzić miesięczne bonusy transferowe, taki przycisk na belce który raz w miesiącu by losowa jakąś tam ilość dodatkowego transferu z przedziału od 50 do 500 MB
A ja się zgadzam z kerraxem :P
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
(26.04.2011, 09:11)Beata napisał(a): No i Kruchy dobrze mówi.
Tyle że taki ludek któremu brakuje niewiele do pobrania upragnionego pliku, pisząc do kogokolwiek prośbę zawsze usiłuje wyciągnąć więcej niż potrzebuje i dlatego spotyka się z odmową.
Sms za 1,22 to nie majątek i każdy chomik jest w stanie go wysłać, sama nie raz tak tak robiłam bo było mi wstyd prosić o transfer.

Beata mylisz się SMS na transfer kosztuje dokładnie przy wersji za 1 GB 2,46.
  Odpowiedz
O kurczaczek wybacz pomyłkę o wielki keraxsie co za różnica 1 czy 2 złote,
to są groszowe sprawy więcej się wydaje na rzeczy totalnie nie potrzebne.
A skoro potrzebujesz free to zapłacisz ja tak robiłam i nie zbiedniałam,
nadal tak będę robić. A powód jest prosty potrzebując 500 mega muszę stracić 5000 punktów
i nie mam gwarancji że wrócą przez noc.
Tym bardziej nowy chomik zamiast latać i żebrać wydaje 2,5 złotego i ma 1 giga to czego nie zużyje nie przepadnie mu.
  Odpowiedz