Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Włamywacz na chomiki ujawnia się
Oto co znalazło się na jednym z chomikowych forów

J.K SIE UJAWNIA!

10 sie 2011 21:09
UWAGA!
Oficjalnie chciałbym się przyznać do kilkudziesięciu ataków na chomiki. Moimi celami były najczęściej "grube ryby" ale postanowiłem z tym skończyć. Wielu z Was kojarzy mnie jako "J.K" - tak się podpisywałem w wiadomościach. Do wielu chomików z TEGO forum miałem przyjemność zerknąć. Lista chomików, które jestem sobie w stanie przypomnieć:

olivier27
kingwar
std1 (+ subkonto... bodajże student1 czy jakos tak)
twinturbo
marcin2507
krysia01
krzychu1001
Chomik123455
Filmy_extra
freewarez
saibo

i naprawdę wiele wiele więcej...

Kilka chomików takich jak Chomik123455 nie zostało "obrabowanych" ale radze, żebyś(cie) przeskanowali komputer bo macie keyloggery-od razu mowie, ze nie mam zamiaru więcej "pożyczać", wiec możecie czuć się bezpieczni! Chodzi mi po prostu o Wasza prywatność. Są dwie rzeczy, których żałuje... 1-"pożyczanie" pkt od młodych chomików,2-ze to nie ja włamałem się na konto motyla (pozdrowienia dla osoby, której się to udało).Pisze "pożyczanie", bo punkty z reguły były "oddawane" przez administracje w ciągu kilku dni. Chciałbym zaznaczyć, ze nie jestem złodziejem! Mimo, ze miałem dostęp do Waszych kont bankowych, e-maili, kont allegro, pay-pali (Krzysiu może potwierdzić) to nie zabrałem nawet złamanego grosza. Nie jestem hakerem, nawet nie jestem pełnoletni, ale dzięki przeczytaniu niezliczonej ilości książek o NLP i manipulacji w prosty sposób zdobywałem Wasze konta... Pisze to, żeby uświadomić Wam, ze włamać się może KAŻDY! Najczęściej używałem wiadomości PW i keyloggerow. Wielu z Was zastanawia się, jak to jest, ze w historii transakcji punkty są przelewane na... nikogo (widzicie puste miejsce, bez nazwy chomika). Odpowiedz jest prosta- wystarczy usunąć chomika. Ja dla bezpieczeństwa robiłem kilka kont (najczęściej 5- w zależności od kwoty jaka "pożyczałem"), przelewałem punkty kolejno przez te kilka kont po czym je usuwałem (oczywiście bez chomika na którym znajdowały się punkty). Pobudki jakie mną kierowały są proste-bieda. Jak już wspomniałem moimi ofiarami padali użytkownicy dobrze prosperujących kont, którzy dziennie zdobywali nawet po 150 000 punktów, co dla mnie-zwykłego zjadacza chleba, jest ilością ogromna (jeżeli będziemy pamiętać, ze to tylko jeden dzień). Konta rabowałem nie dla zabawy a z powodu niewystarczającej ilości punktów na pliki, które chciałem pobrać. Mam nadzieje, ze właściciele chomików, którzy "pożyczyli" mi pkt wybacza mi. Apeluje o ostrożność- wystarczy trochę zdrowego rozsadko i zaufania do programów antywirusowych! Kilka moich e-maili:

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Wszystkie służyły mi TYLKO do odbierania i przechowywania raportów z keyloggerow. Właśnie mi się przypomniała pewna śmieszna sytuacja- z zaciekawieniem śledziłem losu jednego z chomików (poprzez raporty) i w jednym ze screenów (oprócz zwykłego tekstowego raportu dostaje również screeny robione co 5 min) była rozmowa mojej "ofiary" z koleżanką- "ofiara" zorientowała się, ze ma keyloggera i nawet dowiedziała się na jakiego maila wysyłane są wiadomości (jeżeli teraz to czytasz to się ujawnij, bo nie pamiętam Twojego loginu a raportów mam za dużo, żeby szukać tego konkretnego) oczywiście cala sytuacje opisywał koleżance poprzez gg, możecie sobie tylko wyobrazić jaki miałem ubaw . Wracając do tematu J.K znika ze środowiska... Możecie mnie wyzywać, obrażać i poniżać ale musicie spojrzeć na sprawę z perspektywy osoby trzeciej- tak naprawdę nie okradałem Was, a administracje, która najczęściej sprawę miała w *****-punkty oddawali, konto blokowali i "do widzenia", na tym się kończyło. Wiec musicie wiedzieć, ze administracja nie jest Waszym kolega ani tata- ona Was nie ochroni... wszystko czego potrzebujecie to (jak już wcześniej pisałem) zdrowy rozsadek i zaufanie programom antywirusowym! Mam nadzieje, ze zamiast unosić się ambicjami i honorem, zamiast tworzyć tutaj patosu ,docenicie to, ze się ujawniłem, przeprosiłem i mam nadzieje, ze mi pomożecie-jak już wspominałem nie chce więcej "pożyczać" od Was punkty, chciałbym, żeby znalazła się osoba, która udostępni mi dosłownie kilka gigabajtów (1-2) na pobranie paru albumów . Na dowód tego, ze nie podszywam się pod oszusta (co byłoby wręcz majstersztykiem) na końcu umieszczam 2 screeny z jednego z kont (blazzing11), jak widać jest ok 150 raportów w głównym folderze (ok 60 nie przeczytanych) i ok 260 w spamie, a jest to tylko jedno z 5 kont

Kochający J.K

Screeny:
http://imageshack.us/f/220/15104756.jpg/
http://imageshack.us/f/153/64218383.jpg/

Żródło:JK się ujawnia
  Odpowiedz
Nic nadzwyczajnego, wykorzystywał ludzką naiwność i nieostrożność co w efekcie doprowadziło do tego że zdobył niezbędne informacje aby dokonać włamania.
Najczęściej stosowany sposób na zdobycie informacji to właśnie keylogger, dziwi mnie jedynie fakt że używał tak prostego i łatwo wykrywalnego przez antyvirusy keyloggera.
  Odpowiedz
Widzę, że mój chomik też jest na liście. Ciekawe, bo nie przypominam sobie żebym dostawał jakąś wiadomość z dopiskiem J.K, a jak dostawałem jakieś podejrzane linki to w nie nie wchodziłem.
Sprawdziłem sobie z ciekawości nazwy wymienionych chomików i dwa z nich, a może nawet trzy naprawdę zostały okradzione.
Sam nie wiem co o tym myśleć... mnie to chyba wybrał dla sportu, bo wymienioną przez niego sumę pkt to zarabiam jak dobrze pójdzie w tydzień, a nie w jeden dzień.

Chociaż... raz na chomiku ubyło mi ponad 2GB z transferu, ale olałem to bo pomyślałem, że na free transfer dałem co do końca mi nie pasowało...
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
No, no Saibo. Tu niby 20 GB free zaledwie tygodniowo a jesteś stawiany obok krzychu1001 czy Filmy_Extra :D
Zobacz logi punktów, może coś znajdziesz.
  Odpowiedz
teraz już wiem kto mi ukradł i skasował moje konto na chomiku :D Doskonale pamietam ten dopisek w PW J.K. - debil jeden :D
  Odpowiedz
Cytat:... Wielu z Was zastanawia się, jak to jest, ze w historii transakcji punkty są przelewane na... nikogo (widzicie puste miejsce, bez nazwy chomika). Odpowiedz jest prosta- wystarczy usunąć chomika. Ja dla bezpieczeństwa ...

po usunięciu chomika pisze w historii transakcji "(chomik usunięty)".

na dowód kawałek historii transakcji
[Obrazek: beznazwy1azd.jpg]
---
  Odpowiedz
Jakoś nie do końca wierzę w tą całą sytuację. Być może ktoś szuka rozgłosu? Nie wiem. Dla mnie ujawnianie się złodzieja jest niezrozumiałe. I pozbawione logiki. Czyżby fake?

Śmierdzi mi ta sprawa.
  Odpowiedz
Prawdziwy "zawodowiec" nigdy by się nie ujawnił ale jak sam napisał, "nie jest pełnoletni" więc mogę jedynie wnioskować że szuka rozgłosu i chce się przed kolegami pokazać jaki to on nie jest wielki "haker".
Zawsze też może być tak, że to nie on dokonywał włamań tylko się podszywa pod osobę która to robiła.
  Odpowiedz
Zgadzam się z Tomy myślę że po prostu autor szuka rozgłosu i pewnego rodzaju "podziwu" ze strony swoich rówieśników ..
Jeśli byłby to zawodowiec nigdy nie ujawnił by jak udało się mu nabrać tyle ludzi .. Przecież to tak jakby ktoś ukradł telefon a za chwile w internecie podawał adres swojego zamieszkania i przyznawał się do winy ..
  Odpowiedz
  Odpowiedz