Ankieta: Wolisz wtopione czy osobne napisy, co twoim zdaniem jest wygodniejsze? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Napisy wtopione (tzw. Subbedy) | 13 | 54.17% | |
Osobne napisy (pliki wideo i napisów oddzielne) | 8 | 33.33% | |
Bez różnicy | 3 | 12.50% | |
Razem | 24 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Wolicie wklejone napisy czy nie?
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
06.08.2012, 01:51
U mnie to zależy od zastosowania, jak oglądam film na komputerze to jest mi to obojętne czy z wklejonymi czy bez jednak jeśli wklejone są dopasowane i są białe napisy a nie te brzydkie<bee> żółte to ok.
Jeśli natomiast pobieram coś na wyjazd na tablet to zawsze wklejone bo w większości wypadków są dopasowane no i długo nie miałem programu do odtwarzania napisów w filmie , teraz mam a i tak nie wszystkie napisy czyta. Więc wolę wtopione i się nie martwić o to. Podsumowując wychodzi bardziej na wklejone napisy. Dodatkową zaletą jak i wadą wtopionych są też reklamy dopisane do napisów (np. nowe filmy tylko u azazela były tylko i wyłącznie wtapiane bo w filmie 2 razy wyskakuje informacja, że plik pobrany od azazela i jest reklama ) PS.Wiem, że temat trochę starej daty ale uważam go za istotny a trochę dziwi mnie małe zainteresowanie tak istotną sprawą. Poza tym aby ankieta dała jakiekolwiek wyniki przydało by się co najmniej 100 odpowiedzi a nie kilka jak jest teraz dlatego czekam na wasze opinie, ja już zagłosowałem
06.08.2012, 09:22
Ja uznaję wyłącznie wtopione napisy. Miałem kiedyś przygód wiele (zwłaszcza z serialem SouthPark) że napisy nie były w ogóle zsynchronizowane z filmem. Gdy mamy wtopione napisy zawsze będą ładnie zgrywały się z tym co na ekranie. Zresztą mój DVD (chociaż przeważnie i tak oglądam filmy na kompie) nie obsługuje napisów z oddzielnego pliku. Dla mnie tylko i wyłącznie napisy wtopione w film i takich filmów tylko szukam.
|