Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wolne pobieranie z chomikuj.pl
Sad 
Witam wszystkich od jakiś dwóch tygodni strasznie wolno pobiera mi z chomikuj i nie mam pojęcia dlaczego. Szybkośc pobierania wynosi na początku ok 10 KB/S i ciągle spada aż osiągnie prędkośc ok 1 KB/S i tak zostaje. Problem występuje tylko na chomikuj.pl, z innych stron pobiera standardowo od 180-220 KB/S. Chciałem zaznaczyc że nie ma znaczenia czy pobieram przez ChomikBox -a czy przez przeglądarkę, inne akceleratory też sprawdzałem. Proszę o pomoc. Auc
  Odpowiedz
Podobny Temat został poruszony w tym wątku - http://odjechani.com.pl/Thread-Akcelatory-Pobierania
---
  Odpowiedz
Witam
Miałem dokładnie ten sam problem, ale w tej chwili już przynajmniej u mnie po problemie. Jeszcze wczoraj miałem tak niskie prędkości. W tej chwili mam download - 250 kB/s a upload 80-90kB/s. Jak dowiedziałem się od Admina Chomikuj był to problem na linii serwer Chomikuj a TP SA. Pozdrawiam. Andrzej
  Odpowiedz
(03.07.2011, 17:27)Szymon napisał(a): Podobny Temat został poruszony w tym wątku - http://odjechani.com.pl/Thread-Akcelatory-Pobierania

Podobny ale nie mający nic wspólnego z tą sprawa.
(04.07.2011, 12:15)angost napisał(a): Witam
Miałem dokładnie ten sam problem, ale w tej chwili już przynajmniej u mnie po problemie. Jeszcze wczoraj miałem tak niskie prędkości. W tej chwili mam download - 250 kB/s a upload 80-90kB/s. Jak dowiedziałem się od Admina Chomikuj był to problem na linii serwer Chomikuj a TP SA. Pozdrawiam. Andrzej

Chyba miałem to samo bo problem zniknął.
  Odpowiedz
Jak temat nie ma nic wspólnego?

- W obu chodzi o spowolnioną prędkość pobierania zarówno przez przeglądarkę jak i przez akceleratory pobierania.
- W obu także problem występuje na chomikuj.pl
- W obu użytkownicy proszą o pomoc.

Nie ma nic wspólnego :D?

Ps. Zauważyłem że prędkość pobierania plików z chomikuj.pl zależy od samego pliku ;p jedne lecą mi po 810 kb/s a inne po 450 kb/s a te już całkiem wolne po 100 - 200 kb/s
niestety nie wiem czemu występuje taka różnica...
---
  Odpowiedz
Cytat:niestety nie wiem czemu występuje taka różnica...

Bardzo możliwe że niektóre pliki nie są wysyłane na ten sam serwer z superszybkim łączem.
Bardziej możliwe że pliki są wysyłane losowo na różne serwery i pewnie w celach bezpieczeństwa.
Wtedy pliki jednego chomika nie są podlinkowane tylko pod jeden serwer a pod kilka lub więcej.
Zależy też od ograniczeń i od ruchu na danym serwerze.
  Odpowiedz