Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wrzucanie plików na chomikuj.pl
Wrzucanie plików na chomikuj.pl mam z tym problem ...

Gdy wrzucam Flm który ma 500 / 600 mb pisze mi ze zostanie on wrzucony na mojego chomika za 15 godzin...

Prędkość mojego internetu to 1 mb/s

W czym jest problem , może tak jest u wszystkich ? , może są jakieś programy , które przyśpieszają ten proces

Proszę o odpowiedzi

Jeśli to nie odpowiedni dział to proszę moderatorów o przeniesienie
Bo ja mam styl zupełnie z innej bajki .
  Odpowiedz
Po prostu masz zbyt wolnego neta, proponowałbym zwiększyć prędkość twojego łącza do powiedzmy 4 lub 10 MB/s i będziesz miał po problemie :)
  Odpowiedz
Masz własny Net czy Korzystasz z dobroci WiFi ?
[Obrazek: sygna4-1380474153.png]

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

Odpowiedz
(28.04.2011, 08:26)kerrax napisał(a): Po prostu masz zbyt wolnego neta, proponowałbym zwiększyć prędkość twojego łącza do powiedzmy 4 lub 10 MB/s i będziesz miał po problemie :)

No bez jaj na tym poważnym forum.
Kerraxie gadasz o prędkości Pobierania a kolega ma wolne Wysyłanie.
Skoro ma neta 1mb/s to myślisz że ot tak stać go będzie na utrzymanie łącza 4 do 10mb/s ? Szczerze wątpię.
Chyba nie znasz taktyk dostawców co do zwiększania prędkości na bazie aktualnie posiadanej taryfy.
Posiadając starą taryfę 1mb/s zwiększając prędkość płacisz wg starego cennika (przykład: 1mb za 39zł -> 4mb za 159zł, fajnie?)

Jeżeli kolega zerwie umowę z dostawcą przed zakończeniem okresu dostawy internetu (12, 24, 36 mies.) to zapłaci karę w postaci zapłaty tzw. różnicy plus dodatkowe koszta podane w regulaminie i napisane drobnym drukiem. Zazwyczaj są to ogromne kwoty które jednak wstrzymują klienta przed takim krokiem i klient pozostaje uziemiony ze swoim leciwym łączem do zakończenia umowy.

Damianie mam wrażenie że masz łącze 1024/128 albo nawet 1024/96.
To że masz pobieranie 1mb/s to nie znaczy że z tą samą prędkością będziesz dane wysyłał.
Przy takim łączu zalecam wysyłanie dużych plików w częściach.
Na przykład podziel plik 600MB na trzy części po 200MB i wysyłaj je pojedynczo jeden po drugim - gwarantuję że będzie wysyłać szybciej.
Jeżeli nadal będziesz odczuwał spowolnienie wysyłania to dziel pliki na części po 50MB.
  Odpowiedz
Dzięki
Bo ja mam styl zupełnie z innej bajki .
  Odpowiedz
Skrzypas bardzo dobra rada,sam tak robię u siebie na kompie i faktycznie idzie znacznie szybciej.
  Odpowiedz
Ja mam neta 1mb i idzie 50-70kb/s, tylko że Irlandia. Z tym dzieleniem to dobry pomysł tylko jak gra będzie ważyć 5gb to ktoś będzie pobierał po 200 a choćby 400mb ?
  Odpowiedz
(28.04.2011, 17:57)MarciNXM napisał(a): Ja mam neta 1mb i idzie 50-70kb/s, tylko że Irlandia....

Podałeś prędkość pobierania czy wysyłania?

(28.04.2011, 17:57)MarciNXM napisał(a): Z tym dzieleniem to dobry pomysł tylko jak gra będzie ważyć 5gb to ktoś będzie pobierał po 200 a choćby 400mb ?

Przecież ma opcję "Pobierz folder" więc w czym problem?
A i szybciej mu się ściągnie bo szybciej pobiera się małe pliki równolegle niż duże szeregowo.
Jak nie kumasz to zapytaj wujka Google'a.
  Odpowiedz
Aaaaa, zapomniałem że jest ta opcja :D

Prędkość wysyłania
  Odpowiedz