Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wszyscy przechodzą do PLAY.
Szlak mnie trafia bo coraz więcej moich znajomych przechodzi do playa. Połączenia do tej sieci to jakiś chory wymysł jakiegoś kretyna, który nabija sobie za to nieźle kabzę. Dlaczego tyle osób przechodzi do play? Przecież nie ma tam żadnej wyjątkowej oferty. W innych sieciach oferty są wcale nie mniej atrakcyjne.

Pogrzebałem trochę w internecie (pozdrowienia dla kolegi era9889) i co znalazłem? Niemal 1 milion Polaków zmieniło operatora w pierwszych dziewięciu miesiącach tego roku. Najwięcej przeszło do Play bo nieco ponad 600 tys użytkowników innych sieci. Odeszło tylko 51,8 tys. 122,5 tys ludzi zyskało T-Mobile. Straciło w tym czasie 267,5 tys. osób. Orange zyskał 114,7 tys klientów, ale stracił najwięcej, bo aż 318 tys. abonentów. Plus zyskał 94,3 tys. osób, stracił 292,3 tys abonentów. :D Nie wierzę, że tylko cena stoi za tym, że ludzie przechodzą do play.
Dlaczego to robią? Jak tak dalej pójdzie sam będę musiał zmienić sieć bo nie będę mógł do nikogo normalnie zadzwonić.
  Odpowiedz
Ja sam przeszłem do PLAY, kiedyś miałem w HEYAH, ale ja nie narzekam na PLAY.Ja dołączyłem do tej sieci dlatego że, tylko w tej sieci chcieli dać mi telefon na abonament. Wydaje mi się że ludzie dochodzą do PLAY, dlatego że Play ma często nowe telefony, których inne sieci jeszcze nie mają.
  Odpowiedz
Ja Ci powiem po sobie dlaczego przeszedłem z Orange do Play.
Miałem abonament 125 zł w Orange.
Przyszła oferta jakaś na maila z Play, że mają tańsze usługi itp. więc się tym zainteresowałem.
Przyjechała do mnie konsultantka pogadaliśmy, przedstawiła mi ofertę i podpisaliśmy umowę.
Co się okazało ?
Że miałem lepszą ofertę w Play za 43,20 zł niż w Orange za 125 zł.
Mało tego, miałem spory wybór telefonów.
Wybór telefonów też bardzo dobry, bo w abonamencie 43,20 zł mam Nokię Lumie 800.
Tak więc jeśli chodzi o Orange, dziwie się, że dawno się nie przeniosłem.
Mają zbyt wygórowane ceny, a zbyt mało ciekawe oferty.
  Odpowiedz
Niezła reklama dla Play. Ale co zrobić , takie są fakty. Ja też miałem numer w Orange a potem przeniosłem do sieci Play. Jako firma mam abonament za 37,5 zł netto w promocji pod nazwą ,,Rozmowy w Firmie Tylko SIM". Mój pakiet bezpłatnych rozmów do wszystkich sieci w ramach abonamentu wynosi 950 minut miesięcznie. Praktycznie można rozmawiać bez ograniczeń. W Orange za taką kwotę abonamentu miałem 3 razy mniej.
  Odpowiedz
Ja jestem w play od powstania play na rynku i nie narzekam rozmowy do wszystkich sieci za 29gr/minutę bez wyjątku sms,mms/19gr więc nie jest źle.
  Odpowiedz
Miałem kiedyś w sieci play przez krótki czas i nie polecam stałe problemy, jak nie z umową, to brak zasięgu itp a rozwiązać umowę to już już naprawdę tragedia
  Odpowiedz