Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wydawcy składają pozew zbiorowy przeciwko Chomikuj.pl 2012/2013
I baaardzo dobrze. Niech nakopią do czterech liter temu całemu chomikowi. Prawda jest taka, że banda cwaniaków wpadła na pomysł jak tu zarobić na piractwie wykorzystując luki prawne i tak sobie zarabiają teraz miliony, a frajerzy nazwani przez nich chomikami nakręcają im interes. Jak się zapali koło pióra, to wypchniemy użytkowników i zwalimy wszystko na nich podpierając się regulaminem. Niech ich wsadzą, a my będziemy dalej liczyć kasę. Nie oprą się przecież takiemu mechanizmowi. Ludzie zawsze będą szukać darmowych rozwiązań i na tym jełopy z chomika postanowiły zarabiać. Dajmy im punkty, żeby bardziej się ze sobą związali i będą nam napychać kieszenie strumieniami świeżutkiej gotóweczki. Chomikuj to piracki portal i żadne peplanie prawników tego nie zmieni.

Twierdzą, że reagują na zgłoszenia? Śmiech na sali złodzieje jedni. Sami nie sprawdzają swojego portalu? Wystarczy w google wpisać tytuł filmu i dopisać nazwę "chomikuj" i już mają do usuwania plików na całą noc. Nie potrzeba tu żadnych zgłoszeń. I że co? Że niby nie mają pewności czy nie jest to osoba, która ma do tego filmu prawa? To mam łyknąć, że te kilka tysięcy użytkowników pochodzi z wytwórni? Śmiech na sali do kwadratu. Jak się tak troszczą o prawa autorskie, to niech sami dochodzą, czy użytkownicy tego portalu wrzucają im legalne pliki, a nie zasłaniają się tym, że reagują na każde zgłoszenie i wypisują bzdury o ilości usuniętych już plików. Do przewidzenia jest to, że plików przybywa znacznie więcej niż zgłaszających.
Oczywiście nie zrobią tego, bo na tym polega ten popieprzony i złodziejski interes kreujący małoletnich piratów. A później taki "chomik" wchodzi na forum i nie potrafi nawet stawiać przecinków bo gry i filmy z chomika go tego niestety nie nauczą. Ale kraść i krakować gry to taki mały "inwalida intelektualny" to w kilka sekund ci potrafi zrobić.
  Odpowiedz
Przepraszam cię bardzo, ale ja korzystałem z chomikuj, ale nie uważam się za inwalidę intelektualną.
  Odpowiedz
Nie łap mnie za słowa. Nie wskazywałem konkretnych osób, ale wystarczy wejść na 5 profili z brzegu, aby znaleźć "polonistę" na chomiku.
  Odpowiedz
(18.11.2012, 03:19)Tomek1 napisał(a): wystarczy wejść na 5 profili z brzegu, aby znaleźć "polonistę" na chomiku.
Oprócz chomikuj to nie spotkałeś takich "polonistów" i "inwalidów intelektualnych" ?

Jak na razie interes się kręci , a ten cały rozgłos jednych straszy , drugich przyciąga . Wydaje mi się że jest sporo takich którzy myślą "trzeba ściągać zanim zamkną" , a obroty rosną . Takich "nagonek" już kilka było i jak na razie nic się nie zmieniło .
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz