Hehe mnie to nie dotyczy od dawna już zaprzestałem dbać o swojego chomika a hasło mam 15 znakowe jak zresztą w prawie każdym liczącym się serwisie czasem nawet dłuższe (oczywiście wszędzie inne

) a mało istotnych jak jakieś forum na które wszedłem raz czy dwa to zazwyczaj mam hasła po 5 znaków
Aby rozszyfrować takie hasło metodą językową to trzeba by było z rok czasu

(jeśli zawiera polskie znaki i znaki specjalne) dla porównania hasło z 4 znaków bez polskich znaków i znaków specjalnych w godzinę złamią czy tam kilka godzin

(znając login czyli w tym przypadku nazwę chomika

)
Gdzieś kiedyś o tym czytałem w PcFormat ale dawnoo temu i tak na prawdę bezpieczne hasła to tylko te składające się z co najmniej 12 znaków w tym Duże i małe litery, Polskie znaki(ąęńćżź) , znaki specjalne(@!#$%^&Ô║╔ť☺) liczby i cyfry.
Z kolei aby się ustrzec przed key loggerami najlepszy sposobem jest oprócz podstawowych zabezpieczeń typu antywir czy zapora, pisać hasło z użyciem klawiatury wirtualnej - jest na każdym komputerze instalowana z każdym systemem. (takie klawiatury bardzo często są na stronach banków nie bez powodu

)
Dodatkowo powinno się zmieniać hasło najważniejszych stron co 2-4 tygodnie. ( z reguły w raporcie z key loggerów jest tyle spamu i aby dostać się do danych trzeba trochę poczytać a gdy dostaje się raporty z od 50 innych osób to troche to trwa stąd zmienia się hasło co 2-4 tygodnie.)
Pamiętajcie , że hasło nie może być żadną kombinacją loginu nawet z dodaniem cyfr.