Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
19.12.2012, 13:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2012, 13:19 przez Sonne.)
Cytat:Hipokryzja (od gr. ὑπόκρισις hypokrisis, udawanie) – fałszywość, dwulicowość, obłuda. Zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych. Udawanie serdeczności, szlachetności, religijności, zazwyczaj po to, by wprowadzić kogoś w błąd co do swych rzeczywistych intencji i czerpać z tego własne korzyści.
Hipokryzja może się przejawiać na kilka sposobów:
-oficjalne głoszenie przestrzegania określonych zasad moralnych i jednoczesne ich "ciche" łamanie, gdy nikt ważny tego nie widzi (np. głoszenie przez polityka, że walczy z korupcją i jednoczesne branie przez tego polityka po cichu łapówek),
-stosowanie różnych, sprzecznych wzajemnie zasad moralnych przy różnych sytuacjach (np. wymaganie od żony, żeby nie zdradzała i jednoczesne zdradzanie żony),
-wymyślanie rozmaitych teorii, które w pokrętny sposób tłumaczą stosowanie różnych norm moralnych przy różnych sytuacjach (np. głoszenie, że zabijanie dzieci wroga w czasie wojny jest dobre dlatego, że wróg ten popełnił wcześniej zbrodnię mordując nasze dzieci),
-tworzenie obszarów tabu, czyli spraw, o których się nigdy nie rozmawia publicznie; zazwyczaj są to sprawy, które w świadomości wielu ludzi są niemoralne, ale są lub były jednocześnie masowo praktykowane (zob. też tajemnica poliszynela).
Hipokryzja jest stałą cechą ludzkich społeczeństw. Wynika ona z jednej strony z konfliktu między indywidualnym interesem poszczególnych osób i normami moralnymi panującymi w danym społeczeństwie, a z drugiej strony z konfliktu między normami obyczajowymi i moralnymi.
Pomyślicie pewnie że to off top, otóż nie, ma się to jak najbardziej do tego tematu. Przeczytajcie ze zrozumieniem i przemyślcie.
19.12.2012, 13:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2012, 14:18 przez adam-as.)
Dostałem odpowiedź od chomikuj odnośnie transferów, żadne nasze starania nic nie pomogą już.
Cytat:Witam serdecznie,
funkcja przelewów punktowych została trwale wyłączona. Jej wyłączenie poprzedzone
zostało długą i dogłębną analizą i jest naprawdę dobrze uzasadnione.
Ideą przelewów punktowych było umożliwienie użytkownikom sprawiania sobie
drobnych prezentów, wynagradzania przyjacielskich przysług (np. pomocy w
wykonaniu ładnego opisu konta) itp.
Niestety okazało się, że przelewy punktowe stały się narzędziem na dużą skalę,
wykorzystywanym do różnego rodzaju nadużyć – zabronionej przez regulamin
sprzedaży punktów w serwisach aukcyjnych, wyłudzania haseł do kont, prób
sztucznego generowania punktów i wielu innych.
Długo próbowaliśmy walczyć z tymi zjawiskami nie wyłączając samej funkcji
przelewów punktowych, niestety okazało się, że konieczny jest także ten krok.
Jesteśmy przekonani, że nowa funkcja Prezent, a w przyszłości być może i inne
rozwiązania, dobrze zastąpią przelewy punktowe zapewniając jednocześnie większe
bezpieczeństwo Użytkownikom Chomikuj.pl.
19.12.2012, 13:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2012, 13:57 przez pawel4325.)
Jakie matoły zablokowali mi dokładnie dwa kolejne chomiki które wystawiłem na allegro a nie podałem nazwy czy oni to po ilości widzą ? nawet na jednym podałem celowo troszkę mniej punktów... Czy to możliwe że oni mniej więcej po ilości i godzinie logowania widzą to ? Bo np. wczoraj wieczorem jak sprzedałem dwa co miały po milionie to jest spokój z nimi...
Pięknie zablokowali mi wszystkie chomiki gdzie miałem 27 mln, no to ładnie... Szkoda gadać...
19.12.2012, 14:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2012, 14:15 przez adam-as.)
gelmenn napisał(a):Niestety okazało się, że przelewy punktowe stały się narzędziem na dużą skalę,
wykorzystywanym do różnego rodzaju nadużyć – zabronionej przez regulamin
sprzedaży punktów w serwisach aukcyjnych...
Ale na Warezach trza upać i rozsyłać dawniej się w to bawiłem to wiem, na zagraniczne się miało autopostery a na polskie ręcznie tyle zabawy z tym a marne 20 zł dziennie było. Trza zrobić porządny najazd na stronę i tyle, a że tak będzie to wam gwarantuje na 100%