Zagadka logiczna
|
06.11.2012, 22:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2012, 22:06 przez Swordancer.)
Nie rozumiem tylko logiki zdania. Jedząc coś materialnego trzeba to mieć, chyba że chodzi o posiadanie tego na własność i właśnie w takim kontekście nasz podmiot tego nie posiada, bo nie był by tym kim jest. Dobrze kombinuję?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
06.11.2012, 22:08
Nie mogę tego teraz wyjaśnić - wtedy rozwiązanie stało by się zbyt oczywiste
06.11.2012, 22:09
Hmm... Mi się wydaje że na to pytanie jest kilka odpowiedzi.
06.11.2012, 22:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2012, 22:13 przez Swordancer.)
Złodziej i skradziony posiłek. Też pasuje.
EDIT: Movies-HD ma rację, nawet bezmózgowiec i mózg pasuje.
nieczłowiek zjada człowieczeństo
Odpowiedzi jest być może kilka - lecz tylko jedna prawidłowa - rzekł bym nawet żartobliwa i ciągle jeszcze nie padła niestety.
Spróbuję bardziej sprecyzować - człowiek np : spawacz, gruźlik, Indianin, je produkt - dokładnie kapustę, szczypior, chleb
06.11.2012, 22:23
Zombi który je człowieka. (ktoś wcześniej napisał zombi który je mózg i napisałeś, że to właściwy tok rozumowania)
Mam też kolejne: ślepy który je oko głuchy który je ucho niemy który je język głupi który je mózg mądrego człowieka hahaha można tak wymyślać dość długo, może zgadłem? A i powiedzcie mi gdzieś pod tym postem (przy okazji, no off-top) czy jje (podkreśla się automatycznie na czerwono) cz je (jakoś tak dziwnie to wygląda)?
06.11.2012, 22:23
Człowiek jest chory i je witaminy, jak by miał witaminy był by zdrowy:-)
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
06.11.2012, 22:25
Niestety ale to już naprawdę blisko
jak wyżej: odpowiedzi jest cała masa, ktoś, kto czegoś nie ma bo mu brakuje, i od braku tego czegoś tworzymy nazwę:
głupek je rozum bezżołądkowiec je żołądek duch je ciało nieczłowiek je człowieczeństwo biedak je pieniądze itd itd, takich przykładów będą dziesiątki jak nie setki trup je życie |