Zamiana liter
|
17.02.2011, 13:15
Ratunku!!!!! pozamienialy mi sie klawisze na klawiaturze nie umiem tego naprawic .Pomocy y to u mnie z a dwukropek to ł masakra .
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.02.2011, 13:18
Przytrzymaj jednocześnie Shift i Ctrl.
I odpisz czy pomogło.
Nie pomogło uratował mnie restart komputera. Przepraszam za zawracanie głowy
17.02.2011, 13:40
Uwaga podpowiedź:
Postępuj zgodnie z tym co tu napisałem: W systemie wybierasz Start>Panel sterowania>Opcje regionalne i językowe>wybierasz Zmień klawiatury>klikasz na Polski (214) i potem z prawej strony klikasz na Usuń. Potem tylko zatwierdzasz OK i potem OK i zamykasz Panel sterowania. Od tej chwili naciśnięcie kombinacji Ctrl + Shift nie robi nic szczególnego. Układ klawiszy nie zmieni się.
17.02.2011, 13:48
dzięki ale dałam sama radę
18.02.2011, 21:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.02.2011, 21:48 przez rebecca2001.)
... nie traktuj tego posta jako rady ... to tylko dygresja ...
miałam podobny problem ... ale wynikł z mojej niewiedzy ... zainstalowałam sobie program do nauki szybkiego pisania a tam była opcja "klawiatura maszynistki" ... i pozmieniało mi klawisze ... ... bo jak instalujesz np win98, XP, 2008 , i inne to automatycznie instaluje tzw klawiaturę programisty i podobno restart systemu przywraca ustawienia domyślne ... ... wyobrażam sobie w jaka panikę wpadłaś , bo ja oskarżyłam admina - i wiesz jak się śmiał ... nie napiszę ... ... a teraz na poważnie ... mam taki problem : jak wchodzę na odjechani.pl z Firefoxa - to wszystko jest OK , mam polskie znaki i nic się nie dzieje ale mam równolegle działających przeglądarek i Chrome jak mnie zaloguje albo np zmienia kartę to włącza się w tle wirtualna klawiatura English i nie działa alt NIE WIEM JAK TO WYŁĄCZYĆ ... Chrome jest bardzo szybki i naprawdę komfortowo się buszuje w internecie . Nie tak dawno pobiłam rekord otwartych kart [Chrome] 137 !!! i nie padł , fakt że pożarł 96 % mocy procesora i ponad 3,%GB ale ja nie odczułam tego , nie odnotowałam spadku szybkości ... Czy ktoś wie gdzie i jak wyłączyć tą klawiature ... Będę naprawdę bardzo wdzięczna ... Z góry dziękuję.
29.01.2013, 19:55
Witam mam podobny problem.
Mianowicie chodzi o to że pozmieniało mi strasznie litery. "Z" to jest "ZX", "w" to jest "W"(i ma funkcje Caps Lock), bardzo proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co się stało. Ps.Nie wiem czy to pomoże ale nie mam zainstalowanego programu antywirusowego Życie nie ma ścieżek na skróty.
Zmień układ klawiatury na polski programisty.
29.01.2013, 20:22
Próbowałem już ale nic nie pomaga ani reset komputera ani ten sposób co podałeś
Życie nie ma ścieżek na skróty.
29.01.2013, 20:53
Włącz i wyłącz klawiaturę (wyciągnij kabelek od kompa, gdy ten jest wyłączony i włóż z powrotem) lub PRAWY CTRL+SHIFT (też prawy)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości