Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zamiana liter
Ratunku!!!!! pozamienialy mi sie klawisze na klawiaturze nie umiem tego naprawic .Pomocy y to u mnie z a dwukropek to ł masakra .
  Odpowiedz
Przytrzymaj jednocześnie Shift i Ctrl.
I odpisz czy pomogło.
  Odpowiedz
Nie pomogło uratował mnie restart komputera. Przepraszam za zawracanie głowy :D
  Odpowiedz
Uwaga podpowiedź:
Postępuj zgodnie z tym co tu napisałem:
W systemie wybierasz Start>Panel sterowania>Opcje regionalne i językowe>wybierasz Zmień klawiatury>klikasz na Polski (214) i potem z prawej strony klikasz na Usuń. Potem tylko zatwierdzasz OK i potem OK i zamykasz Panel sterowania. Od tej chwili naciśnięcie kombinacji Ctrl + Shift nie robi nic szczególnego. Układ klawiszy nie zmieni się.
  Odpowiedz
dzięki ale dałam sama radę
  Odpowiedz
... nie traktuj tego posta jako rady ... to tylko dygresja ...
miałam podobny problem ... ale wynikł z mojej niewiedzy ... zainstalowałam sobie program do nauki szybkiego pisania a tam była opcja "klawiatura maszynistki" ... i pozmieniało mi klawisze ... :D ...
bo jak instalujesz np win98, XP, 2008 , i inne to automatycznie instaluje tzw klawiaturę programisty i podobno restart systemu przywraca ustawienia domyślne ...

... wyobrażam sobie w jaka panikę wpadłaś , bo ja oskarżyłam admina - i wiesz jak się śmiał ... nie napiszę ... :):):) ...
a teraz na poważnie ... mam taki problem :
jak wchodzę na odjechani.pl z Firefoxa - to wszystko jest OK , mam polskie znaki i nic się nie dzieje

ale mam równolegle działających przeglądarek i Chrome jak mnie zaloguje albo np zmienia kartę to włącza się w tle wirtualna klawiatura English i nie działa alt

NIE WIEM JAK TO WYŁĄCZYĆ ...

Chrome jest bardzo szybki i naprawdę komfortowo się buszuje w internecie . Nie tak dawno pobiłam rekord otwartych kart [Chrome] 137 !!! i nie padł , fakt że pożarł 96 % mocy procesora i ponad 3,%GB ale ja nie odczułam tego , nie odnotowałam spadku szybkości ...

Czy ktoś wie gdzie i jak wyłączyć tą klawiature ... Będę naprawdę bardzo wdzięczna ...
Z góry dziękuję.
  Odpowiedz
Witam mam podobny problem.
Mianowicie chodzi o to że pozmieniało mi strasznie litery.
"Z" to jest "ZX", "w" to jest "W"(i ma funkcje Caps Lock), bardzo proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co się stało.
Ps.Nie wiem czy to pomoże ale nie mam zainstalowanego programu antywirusowego
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Zmień układ klawiatury na polski programisty.
  Odpowiedz
Próbowałem już ale nic nie pomaga ani reset komputera ani ten sposób co podałeś
Pomocy
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Włącz i wyłącz klawiaturę :) (wyciągnij kabelek od kompa, gdy ten jest wyłączony i włóż z powrotem) lub PRAWY CTRL+SHIFT (też prawy)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości