Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zarabiaj na skracaniu linków
(19.01.2016, 19:49)Diablo09 napisał(a): Teraz chyba też nie zliczają wejść jeżeli ktoś ma aktywnego adblocka w przeglądarce albo płacą jakieś grosze.
Tutaj sprawa nie jest prosta bo mechanizm wykrywania adblocka czasami nie wyłapie że reklama jest zablokowana ale jak już wykryje to nie jest naliczone wejście (z niektórych krajów) lub wejście jest zliczane jako "śmieciowe", docelowo pewnie takiej wejścia będą zaliczane jedynie do statystyk ale nie będą płacone.

(19.01.2016, 21:47)androidplus napisał(a): Chciałem zrobić najprostszą aplikację do podmiany linków. Zresztą tak jak pisałem wcześniej, wykorzystując API.
A niby gdzie chcesz te linki podmieniać i w jaki sposób ?
Jeśli tak jak pisałeś chcesz "podmieniać linki w google" to wyjaśnij mi jak chcesz to robić ewentualnie jak chcesz nakłonić ludzi do tego aby użyli Twojej "aplikacji".
Jeśli chcesz uruchomić coś takiego tylko u siebie to od razu sobie daruj bo nic na tym nie zarobisz (w najlepszym wypadku) lub zarobisz bana.
  Odpowiedz
Cytat: 1 | A niby gdzie chcesz te linki podmieniać i w jaki sposób ?
2 | Jeśli tak jak pisałeś chcesz "podmieniać linki w google" to wyjaśnij mi jak chcesz to robić ewentualnie jak chcesz nakłonić ludzi do tego aby użyli Twojej "aplikacji".
3 | Jeśli chcesz uruchomić coś takiego tylko u siebie to od razu sobie daruj bo nic na tym nie zarobisz (w najlepszym wypadku) lub zarobisz bana.

1. Google ; js/query ; wtyczka
2. Na to jest wiele metod. Pede wszystkim nie muszą wiedzieć co pobierają Brawo
3. Od samego początku sam nie chciałem tego wbijać...
Niedostępny
  Odpowiedz
(20.01.2016, 06:20)androidplus napisał(a): 1. Google ; js/query ; wtyczka
Niby jak chcesz w googlu js wrzucić ?? bo nie bardzo rozumiem co chcesz zrobić ?
(20.01.2016, 06:20)androidplus napisał(a): 2. Na to jest wiele metod. Przede wszystkim nie muszą wiedzieć co pobierają Brawo
Powodzenia życzę w takim razie, tylko takie małe ale, na instalację plugina (jeśli tym sposobem chciałbyś zmodyfikować komuś linki w google) użytkownik musi wyrazić zgodę, inna opcja wstrzyknięcia js gdziekolwiek nie ma szans powodzenia.

Nawet gdyby udało Ci się komuś tak jak planujesz podmienić linki to i tak długo to nie potrwa bo każdy się skapnie że coś jest nie tak i będzie szukał przyczyny a Ty i tak w końcu wyłapiesz bana za zbyt nienaturalne przekierowania do googla.

Uwierz mi że na takich kombinatorów jest masa sposobów, nie o wszystkim mogę napisać z pewnych przyczyn ale mogę Ci zagwarantować że każde nienaturalne zachowania są banowane przez algorytm sprawdzający który jest w stanie rozpoznać czy przekierowanie na link jest naturalne czy jest wymuszone.

Aby zakończyć ten offtop proponuję dalszą rozmowę przenieść na PW lub do innego wątku (można by taki utworzyć) w którym można by wymienić pomysły i problemy związane z zarabianiem na skracaniu.
  Odpowiedz