Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zasilacz
Witam
Mam problem z zasilaczem, a mianowice nie wiem jak podlaczyc PINY do plyty glownej.
InstrukcjE obslugi gdzies mi sie zapodziala.

Zasilacz: tracer mgb 400ATX 230V
plyta glowna: Prescott 800 ASRock P4I450+

Z gory thx

Ps. Mile widziany filmik.
Bo ja mam styl zupełnie z innej bajki .
  Odpowiedz
http://www.asrock.com/mb/Intel/P4i45D+/?cat=Manual Instrukcja do płyty którą wskazałeś i popraw, bo napisałeś "karta graficzna" zamiast "płyta główna". Ten stary model ma 20 pinowe złącze zasilania. Dziwię się, że ludzie jeszcze na tym jadą.
  Odpowiedz
ok, thx dalej nie czaje bazy upsssssss
Bo ja mam styl zupełnie z innej bajki .
  Odpowiedz
Nie wierzę, że to takie trudne. Wtyczka 20 pin, do złącza 20 pin, przecież nie da się jej podpiąć w inne miejsce. Podłączanie kabli zasilających do wentylatorów, dysków i innych urządzeń, które tam masz jest dowolne. Rozumiem, gdybyś miał podłączyć resztę kabli na płycie, od audio diód itd, bo wtedy bez instrukcji ciężko, ale bez przesady, parę kabli i komputer działa. Nie widzę tam gniazda na złącze EPS, bo to płyta na procesory z epoki kamienia łupanego, więc tym bardziej nie rozumiem, czego tu "nie czaić".

Tutaj masz link który może okazać się przydatny, bo ja nie mam teraz czasu sprawdzać dokładnie tej płyty.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zasilacz_komputera Nagłówek "Wtyczki stosowane w zasilaczach ATX"

Sprawdź, które musisz jeszcze podłączyć.
  Odpowiedz