Dorotko jestem po takiej szkole i zależy w czym dobrze się czujesz co tak naprawdę będzie Cię cieszyć w życiu bo szkoła to nie jako obranie swojego kierunku życiowego postaram Ci się twój wybór troszkę naświetlić tylko się nie wystrasz bo to tylko tak wygląda
:
1. Co ja sądzę .Dla mnie ta szkoła i ten kierunek bardzo wiele pomógł ponieważ miałem jak by to powiedzieć nie dobór wiedzy po ukończonej zawodówce również w kierunku gastronomicznym.
2.Co do ścisłych przedmiotów to jest jak w liceum ale dochodzą podstawy przedsiębiorczości rachunkowość czyli "dobrze liczyć by nie stracić".
3 Na zajęciach w szkole przez cztery lata zdobywasz wiedzę z przedmiotów ogólnokształcących, jak również kształcisz się w zakresie teoretycznym z przedmiotów zawodowych w czterech blokach tematycznych: technicznym, przetwórczym, analitycznym i ekonomicznym.
Zajęcia ogólnokształcące obejmują przedmioty zgodnie z programem nauczania.
Zajęcia zawodowe obejmują następujące przedmioty:
podstawy techniki,
technologia żywności,
mikrobiologia żywności,
analiza żywności,
przepisy ruchu drogowego,
podstawy ekonomii,
marketing,
zarządzanie firmą.
4.Absolwent tego kierunku może pracować m.in. w przedsiębiorstwach produkcyjnych przetwórstwa spożywczego, w placówkach handlowych prowadzących sprzedaż artykułów spożywczych a także instytucjach prowadzących badania i ocenę żywności. Może również prowadzić własną działalność gospodarczą. Do najważniejszych zadań technika technologii żywności należy opracowywanie receptur i instrukcji technologicznych, kontrolowanie jakości surowców i produktów na każdym etapie procesu technologicznego a także prowadzenie dokumentacji rozliczeniowej produkcji.
Mam nadzieję że Ci sprawę troszkę naświetliłem w razie jakiś pytań wal śmiało chętnie Ci pomogę w miarę możliwości.Jeszcze jedno wiadomo że po takiej szkole masz końcowe dwa egzaminy maturalny i zawodowy.
Tutaj załączam link do informatora o takim egzaminie.Egzamin który Ja pisałem zaliczyłem na 96% także chyba nie może to być trudne.Powodzenia i wytrwałości przede wszystkim.