Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zle działajace liczniki co z tym zrobic?
Punkty nie spadły, czyli nie jest źle ;P

Zainstaluj najlepiej 2 liczniki. Polecam Liczniki.org i darmowe-statystyki.com oraz zacznij się reklamować - efekty na pewno zobaczysz. (reklama w chomikowych rozmowach daje efekt na kilka dni)
  Odpowiedz
Co do efektu na kilka dni to się sprawdza. Wczoraj się tylko reklamowałem i miałem mniej wejść niż dziś bez żadnej reklamy.
  Odpowiedz
Nie wiem czy w Twoim przypadku jest tak jak było u mnie ale zawsze możesz usunąć z przeglądarki internetowej ciasteczka (Cookies) które dotyczą Twojego licznika. Ja w ogóle nie widziałem swojego licznika a gdy usunąłem ciasteczka to już wszystko wróciło do normy.
  Odpowiedz
"ciasteczka" kasowałem wczoraj i nic, jest 2 razy mniej wejść niz samych pobran...

muszę się wziąć za to ale cały czas zabiegany jestem

Jak zadziałam cos w tym kierunku to dam znać na forum :)
  Odpowiedz
Widzę, że nikt nie rozwiązał problemu więc powiem Wam dlaczego niektóre liczniki nie działają od jakiegoś czasu, a ściślej mówiąc od około połowy lutego.
W tym wątku opisywałem problem z programem partnerskim chomika. Żeby zrozumieć dlaczego nie działają niektóre liczniki, musisz przeczytać wskazany przeze mnie wątek.

Niektóre liczniki jak np. Liczniki.org działają na bazie cookiesów (co to jest cookies).
Ponieważ program partnerski również opierał swoje działanie na cookiesach, a wprowadzono w nim znaczące zmiany, przestały działać 'prawidłowo' liczniki.

Tak naprawdę liczniki działają prawidłowo, ALE:
zliczają one wejścia tylko i wyłącznie nowych użytkowników z poza portalu Chomikuj.pl. Jeżeli na Twój profil weszła osoba posiadająca już konto na chomiku, licznik stoi w miejscu.

To modyfikacja systemu cookiesów przez serwis Chomikuj.pl spowodowała zmiany jakie zauważyliście. Pozostaje liczyć, że serwisy opierające swoje działanie na cookiesach zmienią dotychczasowy stosowany mechanizm liczenia wejść (w co wątpię).

Należy zatem korzystać z liczników wykorzystujących inne metody liczenia jak np. http://darmowe-statystyki.com

Dla początkujących to bardzo fajny, łatwy w obsłudze licznik.
Więcej szczegółów na jego temat znajdziesz na moim blogu, gdzie szczegółowo opisałem jego instalację:

http://poradnikchomika.blogspot.com/2010/03/25-darmowe-statystyki.html
  Odpowiedz
Cytat:Należy zatem korzystać z liczników wykorzystujących inne metody liczenia jak np. http://darmowe-statystyki.com
Czyli ja nie mam się co martwić o zliczanie. Właśnie licznik z powyższej strony zrobiłem bazując na poradzie Adama ze strony do której jest niebieski link w poście wyżej.
Off Topic: Zastanawiam się tylko czy można sprawdzić od kiedy mam ten licznik bo nie pamiętam?
  Odpowiedz
(18.03.2011, 20:35)skrzypas napisał(a): ... czy można sprawdzić od kiedy mam ten licznik ...

Niestety serwis darmowe-statystyki.com nie oferuje takiej możliwości.
  Odpowiedz
Cytat:Tak naprawdę liczniki działają prawidłowo, ALE:
zliczają one wejścia tylko i wyłącznie nowych użytkowników z poza portalu Chomikuj.pl. Jeżeli na Twój profil weszła osoba posiadająca już konto na chomiku, licznik stoi w miejscu.
Może masz rację, nie wiem.
Chociaż osobiście posiadam licznik z liczniki.org i nie zauważyłem żadnej zmiany w jego działaniu.
  Odpowiedz